Πλησιάζει η ώρα των Spike NLOS για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις…

“Οι Spike NLOS είναι το πρώτο όπλο που εισέρχεται στο ελληνικό οπλοστάσιο που λειτουργεί με τις αρχές του μικρού, φθηνού, πολυχρηστικού και προσαρμοσμένου στις ελληνικές συνθήκες οπλικού συστήματος. Μπορεί να υλοποιήσει τη φιλοσοφία μάχης που ο γράφων αναφέρει ως βληματοκεντρικό πόλεμο στις μελέτες του. Μπορεί να συνεισφέρει στη μετατροπή της αρχιπελαγικής δομής του Αιγαίου σε ένα πολυπλέγμα αντιπρόσβασης και άρνησης περιοχής (A2/AD) και αυτά με σχετικά μικρό κόστος, μιας και συνδυάζεται με μικρές και φθηνές πλατφόρμες, όπως είναι τζιπάκια ή ταχύπλοα σκάφη”.

Αυτά ανέφερε ο Δρ. Κωνσταντίνος Γρίβας σε μια εξαιρετικού ενδιαφέροντος ανάλυση που είχε δημοσιεύσει στις 14 Σεπτεμβρίου 2020 το DP για το θέμα των ισραηλινών πυράυλων Spike NLOS. Είχε προηγηθεί στις 18 Ιουνίου αναλυτική αποκαλυπτική αναφορά στο DP για το οπλικό σύστημα, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι το πρόγραμμα θα “ξεκλειδώσει” στην επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ.

Πριν από λίγη ώρα, στο φιλικό μας HELLAS JOURNAL, αγαπητός συνάδελφος δημοσίευσε μια χαρμόσυνη -κατά κυριολεξία- είδηση: “Το Ελληνο-ισραηλινό «deal» έχει φέρει νέα και πολλά δεδομένα στον τομέα της άμυνας, με το Τελ Αβίβ να δείχνει όλο και περισσότερο τη θέληση, μια σύμμαχος χώρα όπως η Ελλάδα, να της δώσει ολοένα και περισσότερα νέα μέσα ώστε να εξοπλιστεί όσο γίνεται καλύτερα και μάλιστα αυτά να φτάσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα στην ελληνική φαρέτρα.”

Για να συνεχίσει: “Ένα απ’ αυτά είναι και το αντιαρματικό Spike NLOS που βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων του ελληνικού επιτελείου. Στρατιωτικές πηγές σημείωναν ότι ίσως και εντός των επόμενων μηνών να έχουμε νέες θεαματικές σε ταχύτητα εξελίξεις και από αυτό το εξοπλιστικό πακέτο.”

Ήδη το κλιμάκιο Αξιωματικών από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ετοιμάζει τις αποσκευές του για να ταξιδέψει στο Ισραήλ, να δει και να συζητήσει από κοντά πολλές από τις λεπτομέρειες που αφορούν την προμήθεια των Spike NLOS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ