Πλάτανο στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ φύτεψε ο Τσαβούσογλου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΒΛΟΥΤ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΜΕΤ ΣΑΔΙΚ

Στεφάνι στον τάφο του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ κατέθεσε ενώ φύτεψε και ένα πλατάνι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Κομοτηνή η οποία χαρακτηρίστηκε ως ιδιωτική.

Παράλληλα συνομίλησε με τον γιο του Σαδικ. Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της παρουσίας Τσαβούσογλου στον τάφο του Σαδίκ  είχε συγκεντρωθεί πλήθος μελών της μουσουλμανικής μειονότητας.

Μάλιστα μικρά παιδιά του φώναζαν στα τουρκικά «κύριε υπουργέ σ’ αγαπάμε». Ο Σαδίκ υπήρξε βουλευτής Ροδόπης και έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στις 24 Ιουλίου 1995, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή.

tafos_sadik_-_stefani
tafos_sadik
tsabousoglo_-_tafos_sadik
tsabousoglou_-_axmet_sadik

Μεταβαίνει στην Αθήνα

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια της τετράωρης παραμονής του στην Κομοτηνή επισκέφθηκε το τουρκικό προξενείο, το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ», γευμάτισε με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας στον οικισμό Θάμνα και επισκέφθηκε τον τάφο του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ, όπου κατέθεσε στεφάνι, τελέστηκε προσευχή και φύτεψε ένα πλατάνι.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναχώρησε οδικώς για την Αλεξανδρούπολη και από εκεί μεταβαίνει αεροπορικώς για την Αθήνα όπου το βράδυ θα έχει δείπνο με τον Νίκο Δένδια ενώ αύριο θα έχει επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών.