Πίσω από τις κάμερες στο συνέδριο της ΝΔ

Στιγμιότυπο από την πρώτη ημέρα των εργασιών του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στο Metropolitan Expo, Παρασκευή 6 Μαΐου 2022. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πίσω από τις κάμερες στο συνέδριο της ΝΔ

  • Η παράταξη της ΝΔ δίνει ραντεβού, όπως παρατήρησαν πολλοί,  με την ιστορία της, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την πολιτική πορεία της χώρας περίοδο.

ΒΗΜΑτοδότης

07.05.2022, 07:40

Με κεντρικό σύνθημα «Δίπλα σε κάθε πολίτη» ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής   οι τριήμερες εργασίες του 14ου τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ,  στον συνεδριακό χώρο «Metropolitan Expo» που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Αθήνας.  Η παράταξη της ΝΔ δίνει ραντεβού, όπως παρατήρησαν πολλοί,  με την ιστορία της, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την πολιτική πορεία της χώρας περίοδο.
«Είμαστε η ΝΔ όλων των Ελλήνων και όλης της Ελλάδας», είπε ο Πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του για να προσθέσει με νόημα: «Στόχος μας η αυτοδυναμία» και επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Αναφέρθηκε στα πρόσφατα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα, λέγοντας πως διορθώνουμε την αδικία, η μεσαία τάξη δεν θα πληρώσει την παγκόσμια ενεργειακή κρίση.
Στην πρώτη σειρά, δίπλα από τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη κάθισε το πρωθυπουργικό ζεύγος Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη, ενώ κατά την είσοδό της η Ντόρα Μπακογιάννη έτυχε θερμής υποδοχής
***
Συσπείρωση και απολογισμός έργου
Για  ορισμένους το Συνέδριο αυτό   σηματοδοτεί την έναρξη μιας άτυπης πολύμηνης  προεκλογικής περιόδου. Στόχος του Συνεδρίου, όπως μου εξήγησαν γαλάζιοι βουλευτές είναι  να συσπειρώσει τα στελέχη του κόμματος και να κάνει ένα απολογισμό του «πλούσιου» (όπως το ονόμασαν) κυβερνητικού  έργου.
Κυρίαρχο μήνυμα η «συνέπεια λόγου και έργου» όσο και τις διαφορές αντιλήψεων και πρακτικών με τους πολιτικούς αντιπάλους του και πρωτίστως με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το Συνέδριο άρχισε με ομιλία του Προέδρου του κόμματος και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε έναν απολογισμό του έργου της κυβέρνησης.
Αναφέρθηκε στην «προοδευτική ταυτότητα», η οποία, όπως είπε, χαρακτηρίζει την παράταξή του. Από τη λίστα των ομιλητών ξεχωρίζουν ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα και ο δήμαρχος της Οδησσού Γκενάντι Τρουχάνοφ.
***