Πιο ηλίθια άσκηση πολιτικής, δεν έχει υπάρξει στην ιστορία- Ε.Ε: “Χρηματοδοτεί” τον Πούτιν(;)!!

Ε.Ε. : …”ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ” ΤΟΝ …ΠΟΥΤΙΝ;!!!

του Παύλου Στράνα

Την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής επιτροπής την ξέρετε; Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Πριν συνεχίσετε την ανάγνωση, δείτε μία φωτογραφία της και πείτε μου, αν στεκόταν δίπλα σας, στην ουρά του ταμείου του σούπερ μάρκετ, ποια θα λέγατε ότι είναι η δουλειά που κάνει; Γραμματέας σε δικηγορικό Γραφείο, υπάλληλος σε τράπεζα, δασκάλα σε Δημοτικό Σχολείο;

 • Γιατί αν μου πείτε ότι θα υποψιαζόσασταν ότι αυτή η φυσιογνωμία, είναι αρχηγός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μάλλον θα λέγατε ψέματα. Πως έφτασε σ αυτή τη θέση δεν ξέρω, πάντως στην Γερμανία υπάρχει αυτή η συζήτηση για τις σπουδές της:

«Το 2015, κατόπιν εξέτασης της διδακτορικής διατριβής της αναφέρθηκε ότι το 43,5% των σελίδων της διατριβής περιείχε λογοκλοπή και σε 23 περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν αναφορές που δεν επαληθεύτηκαν. Πολλοί αξιοσημείωτοι Γερμανοί πανεπιστημιακοί, όπως ο Γκέραρντ Ντάνεμαν (Gerhard Dannemann) και ο Βόλκερ Ρίμπλε (Volker Rieble), δημοσίως κατηγόρησαν την φον ντερ Λάιεν για λογοκλοπή.

 • Η Ιατρική Σχολή του Ανόβερου διεξήγαγε έρευνα και κατέληξε τον Μάρτιο του 2016 στο συμπέρασμα ότι ενώ η διατριβή περιέχει πράγματι λογοκλοπή, δεν μπορεί να αποδειχθεί πρόθεση για εξαπάτηση. Το πανεπιστήμιο αποφάσισε να μην ανακαλέσει το ιατρικό πτυχίο της φον ντερ Λάιεν[14].

Κριτικές αμφισβήτησαν την ανεξαρτησία της επιτροπής που εξέτασε τη διατριβή, καθώς η φον ντερ Λάιεν γνώριζε προσωπικά τον διευθυντή της. Διάφορα μέσα ενημέρωσης επέκριναν επίσης ότι η απόφαση ήταν μη διαφανής και μη σύμφωνη με τους καθιερωμένους ακαδημαϊκούς κανόνες.» Πηγή: Wikipediα

Αυτή λοιπόν η κυρία και οι υπόλοιποι πανέξυπνοι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισαν το εμπάργκο στο Ρώσικο πετρέλαιο και αέριο, για να …γονατίσουν την Ρωσία.

 • Και πως σκέφτηκαν ότι θα αντικαθιστούσαν το Ρώσικο πετρέλαιο και αέριο που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη οι Ευρωπαϊκές χώρες, γιατί χωρίς αυτό θα βουλιάξουν οικονομικά;
  Θα φέρουν λένε αέριο και πετρέλαιο από την Αμερική και την … Βενεζουέλα του Μαδούρο!!!, ( Α, ρε, Τσίπρα …πόσο μακριά έβλεπες!!! ).

Δηλαδή τα δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και τα δισεκατομμύρια βαρέλια που χρειάζεται η Ευρωπαϊκή οικονομία, θα έρχονται με καράβια, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού!!!
Και θα μας τα πλασάρουν και σαν φθηνότερη λύση από το Ρώσικο πετρέλαιο, αφού θα το φτάσουν στα 150 ευρώ το βαρέλι.

 • Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα των μέτρων …εναντίον του Πούτιν, από την Λάϊεν και τους …πανέξυπνους πρωθυπουργούς των άλλων χωρών;
 • Σταμάτησε ο πόλεμος;
 • Ζήτησε γονατιστός συγνώμη ο Πούτιν;
 • Η μήπως η Ε.Ε. με τα μέτρα που πήρε, … «χρηματοδότησε» τον Πούτιν;

Με το πετρέλαιο να έχει φτάσει, λόγω του «εμπάργκο», τα 130 δολάρια το βαρέλι, και το αέριο στον Θεό, η Ευρώπη βούλιαξε ενεργειακά, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια ο πληθωρισμός πάει για διψήφιο νούμερο, ενώ ο «τιμωρημένος Πούτιν» και η Ρωσία του, αύξησε τα έσοδα της από τις πωλήσεις πετρελαίου και αερίου, λόγω της τεράστιας αύξησης των τιμών.

 • Και εκεί που ο Πούτιν είχε έσοδα 100, από το πετρέλαιο και το αέριο, πριν τον πόλεμο, τα έσοδα του έγιναν 180, μετά την εφαρμογή του εμπάργκο, λόγω αύξησης των τιμών, δηλαδή με το εμπάργκο η Ε.Ε., ΑΥΞΗΣΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ του Πούτιν κατά 80%!!!

Γιατί το Ρώσικο πετρέλαιο και αέριο, πουλιέται και στην Κίνα, αλλά και στην Ουγγαρία, και στην Τουρκία, και παντού, χώρια αυτό που εξακολουθούν να αγοράζουν οι Δυτικές χώρες απ’ευθείας από τη Ρωσία, και από εκεί με διάφορους τρόπους, αλλά πανάκριβο πλέον, καταλήγει στα διυλιστήρια της Ευρώπης, που είναι κατασκευασμένα τα περισσότερα για να διϋλίζουν μόνο Ρώσικο πετρέλαιο.

 • Συμπερασματικά, τα μέτρα που έχει πάρει η Ευρώπη εναντίον του Πούτιν …ισχυροποιούν την Ρώσικη, και την Αμερικάνικη οικονομία, και καταστρέφουν την Ευρωπαϊκή οικονομία, αν δεν την έχουν καταστρέψει εντελώς.

Πιο ηλίθια άσκηση πολιτικής, δεν έχει υπάρξει στην ιστορία. Είσαι μία οικονομία, που για να κινηθείς χρειάζεσαι το Ρώσικο πετρέλαιο, για να ζήσεις χρειάζεσαι το Ρώσικο στάρι, και για να καλλιεργήσεις χρειάζεσαι το Ρώσικο λίπασμα.

 • Και έρχεται ο Αμερικάνος, που δεν ξέρει πώς να πουλήσει το πανακριβό σχιστολιθικό αέριο και που σε φοβάται σαν οικονομική δύναμη, και σου προτείνει με αφορμή την εισβολή, που ο ίδιος υπέθαλψε, να κάνεις εμπάργκο… στην πηγή από την οποία τροφοδοτείσαι με ενέργεια, σιτάρι και λιπάσματα.

Και η Ούρσουλα και οι λοιποί αστέρες των Βρυξελλών, το αποδέχτηκαν, και σήμερα 3μήνες μετά, η Ευρώπη βουλιάζει ενεργειακά, επισιτιστικά, καλλιεργητικά, και η τιμωρημένη Ρωσία, αυξάνει τα έσοδα της από τα …αποκλεισμένα προϊόντα, ρίχνει τον πληθωρισμό της, και βέβαια συνεχίζει τον πόλεμο με την …έμμεση “συγχρηματοδότηση” της Ε.Ε.!!!

 • Και όλα αυτά με τις ευχές των πλοιοκτητών παγκοσμίως που τρίβουν τα χέρια τους με το «εμπάργκο», και τις ….δουλειές που άνοιξαν, και των βιομηχανιών όπλων που κάποια στιγμή θα πρέπει να αντικαταστήσουν τα όπλα που καταστρέφονται στον πόλεμο.

Τι είπατε;

 • Υπάρχει κόσμος που πεθαίνει, παλληκάρια που σκοτώνονται, παιδιά που μένουν ορφανά, οικογένειες σε όλη την Ευρώπη που θα πεινάσουν τον χειμώνα, δέκα εκατομμύρια ξεσπιτωμένοι, καταστρεμμένα όνειρα, χαμένες ζωές, χιλιάδες θύματα;

Έλα μωρέ, αφού το έχει πει ο Ηράκλειτος εδώ και 2000 χρόνια. «Πόλεμος πατήρ πάντων».
Τι, …θα αμφισβητήσουμε τον Ηράκλειτο;;;

 • Άλλωστε, …γιατρός είναι η Ούρσουλα, κάπως θα βοηθήσει…

Παύλος Στράνας