Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Κάποιοι προτιμούν να μην αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, αλλά τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό τους»

«Δυστυχώς κάποιοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προτιμούν όχι να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αλλά το ίδιο τους το κόμμα και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό τους» αναφέρουν κομματικές πηγές, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί υπονόμευση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του κόσμου που συμμετείχε στις εκλογές.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται πλέον ανεκτές, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες, αλλά ανήκει στον κόσμο του, στη βάση του, και αυτή η βάση έχει αποφασίσει να έχει νέα πολιτική ηγεσία». «Αυτούς εκπροσωπούμε και σε αυτούς λογοδοτούμε. Μοναδικός μας αντίπαλος είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και οι πολιτικές του» σημειώνουν.

Ειδικότερα, πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν: «Οι πολίτες βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα, με την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά τους από τις πρώτες μέρες του μήνα, ενώ η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν απαθείς. Ένας πρωθυπουργός που αποδεικνύεται επικίνδυνος και για τα εθνικά συμφέροντα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο, εγκαταλείποντας την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που παραδοσιακά ακολουθεί η χώρα μας, επιλέγοντας να συναντηθεί μόνο με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, χωρίς ανάλογη συνάντηση με τον πρόεδρο της Παλαιστίνης».

Όπως προσθέτουν, «ενώ οι τομείς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τον διορισμό των νέων τομεαρχών εργάζονται πυρετωδώς και παράγουν πολιτική προς όφελος της κοινωνίας, δυστυχώς κάποιοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτιμούν όχι να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αλλά το ίδιο τους το κόμμα και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό τους». «Αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλώς μια υπονόμευση του νέου προέδρου μας Στέφανου Κασσελάκη, αλλά υπονόμευση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του κόσμου που συμμετείχε στις εκλογές μας… Δεν υπάρχει σεβασμός και αναγνώριση του εσωκομματικού εκλογικού αποτελέσματος, ούτε της ετυμηγορίας του κόσμου. Και δεν γίνεται σεβαστή ούτε η καταστατική πρόβλεψη για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση του… Η δε δημόσια ομολογία ότι είναι ήδη έτοιμη η δημιουργία νέου κόμματος, προκαλεί οργή σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας».

Οι ίδιες κομματικές πηγές αναφέρουν ότι στην πρόσφατη εκλογή προέδρου πολλά μέλη αλλά και προβεβλημένα στελέχη του κόμματος ψήφισαν άλλους υποψήφιους και όχι τον κ. Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος. «Την άλλη μέρα όμως σεβάστηκαν το αποτέλεσμα όπως επιτάσσει η δημοκρατική λειτουργία και στέκονται στο πλευρό του νέου προέδρου… Οι όποιες διαφωνίες και αντίθετες απόψεις είναι σεβαστές και θεμιτές. Αρκεί να κατατίθενται και να συζητούνται στα αρμόδια κομματικά όργανα» επισημαίνουν και διευκρινίζουν ότι «είναι άλλο πράγμα η θεμιτή κριτική εντός των οργάνων και άλλο η δημόσια υπονόμευση από την τηλεόραση, η κριτική έχει όρια τα οποία κάποιοι τα έχουν υπερβεί προ πολλού, όπως σωστά ανέφερε η αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη».

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι «οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης επέλεξαν οι ίδιοι να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποδεικνύοντας ότι δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας»: «Διακατεχόμενοι από έναν ιδιότυπο ελιτισμό και μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κόμμα, επιχειρούν την αποδόμηση όχι μόνο του νεοεκλεγέντος νέου προέδρου αλλά της ίδιας της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής του από τη βάση του κόμματος».

«Ας γίνει αντιληπτό απ’ όλους: τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται πλέον ανεκτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον κόσμο του, στη βάση του και αυτή η βάση έχει αποφασίσει να έχει νέα πολιτική ηγεσία. Αυτούς εκπροσωπούμε και σε αυτούς λογοδοτούμε. Μοναδικός μας αντίπαλος είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και οι πολιτικές του. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανασυγκροτείται και ανανεώνεται με μοναδικό στόχο να καταστεί πολύ σύντομα η αξιόπιστη εναλλακτική προοδευτική λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας» καταλήγουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Π. Σκουρλέτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει με απαξίωση και με γελοιοποίηση»

«Κάποιος δεν μπορεί να διαγράψει τις ιδέες, τη δική μου σχέση με την Αριστερά, πολύ περισσότερο δεν μπορεί να διαγράψει μια ολόκληρη πορεία ενός ιστορικού ρεύματος στην Ελλάδα, της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς» δήλωσε νωρίτερα σήμερα Τρίτη ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον ΑΝΤ1, λέγοντας ότι πληροφορήθηκε την παραπομπή του προς διαγραφή από την τηλεόραση.

«Με αυτά που γίνονται σίγουρα έχουμε εξασφαλίσει ένα μεγάλο κομμάτι στις επιθεωρήσεις της σεζόν, φοβάμαι την απαξίωση και τη γελοιοποίηση του χώρου, και αυτό πονά σήμερα τις δεκάδες χιλιάδες αριστερούς, ένας αρρωστημένος τελικά εκτός τόπου αρχηγισμός και μάλιστα υιοθετώντας συνθήματα μεγάλων πολιτικών προσωπικοτήτων» είπε και συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει με απαξίωση και με γελοιοποίηση.

«Τα νταηλίκια και τις συκοφαντίες ιδιαίτερα από τον Παύλο Πολάκη τις γνωρίζουμε όλοι και όλες. Του εύχομαι να διατηρήσει αυτό το επίπεδο και να μην το ρίξει ακόμα πιο χαμηλά», σχολίασε, ερωτηθείς για τον χαρακτηρισμό «ανεπάγγελτος» που του αποδόθηκε.

Όσον αφορά στις καταγγελίες ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση υπονόμευε τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Αυτό καταρχήν είναι υποτιμητικό για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα… Βίτσας, Φίλης, Σκουρλέτης υπήρξαμε υπουργοί, εκλεγμένα στελέχη του κόμματος, εγώ ήμουν γραμματέας, ο Βίτσας ήταν γραμματέας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, με παρουσία και προσωπική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα».

«Ο Κασσελάκης απέκρυψε τις απόψεις του… Αυτά που είπε στον ΣΕΒ δεν τα είπε όταν ήταν υποψήφιος» ανέφερε και πρόσθεσε ότι την ευθύνη για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την είχε μια πολύ στενή ομάδα και τελικά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας: «Αυτό είναι γνωστό, δεν ρωτήθηκε κανείς μας».

Για το αν επιβάλλεται να τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε: «Και το σύνολο των πολιτικών στελεχών, να μιλήσει η κυρία Γεροβασίλη, ο κ. Παππάς, όλοι πρέπει, αναφέρω διάφορους ανθρώπους που αποτέλεσαν βασικά στελέχη την τελευταία δεκαετία. Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας έχει υποχρέωση να πει τη γνώμη του».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι άλλοι δουλέψαν υπόγεια με έναν στημένο μηχανισμό και έκανε λόγο για κάποια «παράκεντρα». «Εγώ ξέρω π.χ. ότι επώνυμοι που αρθρογραφούν σε εφημερίδες ήταν υπεύθυνοι 50 λογαριασμών (στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και των σόσιαλ μίντια του προέδρου» ανέφερε χαρακτηριστικά και υποστήριξε: «Ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς, όπως όφειλε και πριν την προεδρική εκλογή, που έδωσε τη δυνατότητα εργαλειοποίησης του ονόματός του, και τώρα έχει υποχρέωση να μιλήσει».

«Προσωπική του άποψη», είπε ερωτηθείς για τη χθεσινή αναφορά του κ. Βίτσα περί ίδρυσης νέου κόμματος. Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «πορεία βίαιης μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ» και εκτίμησε ότι «αν συνεχίσει αυτή την πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα κεντροδεξιό, άνευρο κόμμα», προσθέτοντας: «Αν υπάρχει μια τέτοια πορεία προφανώς όσοι έχουμε διαφορετικές απόψεις θα είμαστε απέναντι, καταρχήν διεκδικώντας ο ΣΥΡΙΖΑ να μείνει σε αυτές τις ράγες της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Ερωτηθείς ονομαστικά για πρόσωπα, μεταξύ άλλων όπως οι Θεόδωρα Τζάκρη και η Δώρα Αυγέρη, που «βρίσκονται στο πλευρό» του κ. Κασσελάκη, είπε ότι πριν στο συνέδριο το προηγούμενο, «είχαν μιλήσει για αριστερίζουσες εκκρεμότητες, για ανθρώπους που κάνουν face control στον ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να μας αδειάσουν τη γωνιά. Άρα προφανώς είχαν ένα σχέδιο ρήξης. Το ότι ο Κασσελάκης το υιοθετεί και βγαίνει τώρα ultra διχαστικός αυτό αφορά τους ίδιους».