Πιέζει ο Σεντένο για τεχνική συμφωνία έως τις 24 Μαϊου – Τρέχει η κυβέρνηση

Την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement) πριν την σύνοδο του Eurogroup στις 24 Μαΐου καθορίζει ως βασικό στόχο ο Μάριο Σεντένο σε ενημερωτική επιστολή που έστειλε στους ομολόγους του για τα αποτελέσματα της τελευταίας συνόδου.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση έχει ένα περιθώριο το πολύ 14 ημερών για να πετύχει αυτήν την 1η συμφωνία για τα 88 προαπαιτούμενα.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή προς τα μέλη του Eurogroup αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης θα ξεκινήσει στις 14 Μαΐου και «στόχος είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν από την σύνοδο του Eurogroup του Μαΐου».

Στην επιστολή Σεντένο  υπενθυμίζεται πως οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ ενημερώθηκαν από τους θεσμούς για την κατάσταση αναφορικά με την τέταρτη αξιολόγηση και για την επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα στις 14 Μαΐου.

Υπενθυμίζει ότι στη Σόφια έγινε παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της Ελλάδος από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και πως εξετάστηκε η μεταμνημονιακή εποπτεία, αλλά όχι η ελάφρυνση του χρέους θέμα για το οποίο όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

«Υπό την προϋπόθεση μιας επιτυχημένης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει τον Ιούνιο όλα τα στοιχεία που θα εξασφαλίσουν επιτυχημένη έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο», αναφέρεται σχετικά στην επιστολή.

Print Friendly, PDF & Email