Πέτρος Στεριώτης: «Το ταμπλό μιλάει καθημερινά», υπάρχει χρόνος διόρθωσης και βελτίωσης της σύστασης των επενδυτικών χαρτοφυλακίων

Καλησπέρα φίλοι ΜΜ,

Με καθυστέρηση το εβδομαδιαίο αρθράκι της εβδομάδας, με τη δικαιολογία ότι είναι δύσκολο να βρίσκει κανείς τα «ψυχικά αποθέματα» για να σχολιάζει μία πτωτική αγορά και με το διεθνές περιβάλλον να μην ευνοεί τις αποτιμήσεις καθόλου.

Έχω επισυνάψει το διάγραμμα του ΓΔ των τελευταίων 7 ετών, «για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι».

  • Τι βλέπουμε; Ότι παρά τη μεταβλητότητα, ο αντιπροσωπευτικότερος Δείκτης του ΧΑ είναι στο ίδιο σημείο στο οποίο ήταν το αλήστου μνήμης 2015.

Αν υπήρχε Fund, που έκανε “tracking” τον ΓΔ, θα απέδιδε τα ίδια με τις τραπεζικές καταθέσεις και λιγότερα από τον πληθωρισμό.

Ως επενδυτές καλούμεθα να βρούμε ποιοι τίτλοι έχουν υπερ-αποδώσει της Αγοράς, για ποιούς λόγους τα κατάφεραν και αν εκτιμούμε ότι οι αιτίες υπεραπόδωσης θα συνεχίσουν να υφίστανται.

Για τις μετοχές που έμειναν πίσω ακόμη και από μία τέτοια Αγορά… no comment.

Σε κάθε περίπτωση το δείγμα των τελευταίων 7 ετών είναι αρκετό για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Και επειδή «το ταμπλό μιλάει καθημερινά», υπάρχει χρόνος διόρθωσης και βελτίωσης της σύστασης των επενδυτικών χαρτοφυλακίων για όσους το θέλουν.

Να δούμε τι μας επιφυλάσσουν οι επόμενες συνεδριάσεις.

ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ

***

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82_%

Σχετικά με εμένα
  • Είμαι πιστοποιημένος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην Παροχή Επενδυτικών Συμβουλών, στη Διαχείριση Χαρτοφυλακίου Πελατών και στην Εκπόνηση Αναλύσεων για Χρηματοπιστωτικά Μέσα και Εκδότες (επαγγελματικές πιστοποιήσεις Τύπου A, Β, Γ και Δ).  Είμαι πιστοποιημένος από την Κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Advanced).

Έχω σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ και Χρηματοοικονομικά στην Αγγλία και τη Γερμανία. Έχω εργαστεί στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία και τη Γερμανία ως trader, risk manager και οικονομικός αναλυτής. Ασχολούμαι καθημερινά με τις αγορές τα τελευταία 20 χρόνια.
Έχω σειρά δημοσιεύσεων σε επενδυτικές ιστοσελίδες και περιοδικά.
Για οποιαδήποτε πληροφορία και επικοινωνία είμαι στη διάθεση σας στο e-mail

THETRADINGSTRATEGIST@YAHOO.COM

  • Επικοινωνία: thetradingstrategist@yahoo.com
  • email: thetradingstrategist@yahoo.com