Πέτρος Στεριώτης – Τεχνική ανάλυση και σχόλια (εβδομαδιαίο) 06.11.2021

  • Τεχνική ανάλυση και σχόλια (εβδομαδιαίο)

Του Πέτρου Στεριώτη*
Tο φιλτράρισμα κλαδικών δεικτών του Χ.Α. διατηρεί στο προσκήνιο τον τεχνολογικό δείκτη (ΔΤΧ), ο οποίος διαλύει, στο κλείσιμο της εβδομάδας, το ψυχολογικό φράγμα των 2.000 μονάδων.
Ο ΔΤΧ είχε να δει αυτά τα επίπεδα από το Καλοκαίρι του 2008, δηλαδή λίγο πριν ξεσπάσει η Παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, την οποία ανάφλεξε η πτώχευση της Lehman Brothers.
Το μειονέκτημα της χαμηλής εμπορευσιμότητας στις μεσαίες και χαμηλές κεφαλαιοποιήσεις του Χ.Α., βεβαίως παραμένει και μας προβληματίζει.
Εκτιμούμε ότι σε κάθε Αγορά, το ‘κάρο’ του επενδυτικού ενδιαφέροντος ωθούν πρωτίστως οι Βαρύδεικτες μετοχές, οι οποίες βρίσκονται υπό ‘στενότερη παρακολούθηση’ από Θεσμικούς και Retail επενδυτές.
Με τους παραμένοντες σε χαμηλά επίπεδα τζίρους του Χ.Α., είναι δύσκολο να ανέβει σε αξιοπρόσεκτα επίπεδα το συναλλακτικό ενδιαφέρον για λιγότερο γνωστούς τίτλους, με ότι ευκαιρίες και προκλήσεις αυτό συνεπάγεται για την τελική επενδυτική επιλογή
ΑΡΑΙΓ
Η αεροπορική μετοχή έκανε πέρυσι μία λόγω πανδημίας βουτιά από την οποία ακόμη προσπαθεί να συνέλθει. Προς το παρόν μπαλανσάρει μεταξύ των επιπέδων  5,01-5,79, τα οποία αποτελούν μεσοπρόθεσμη στήριξη/αντιστάση σύμφωνα με την αναλογία Fibonacci. Η κλασσική ανάλυση τοπικών χαμηλών δίνει το 4,80 ως <σωσίβιο ανάγκης> ενώ οι πιο φιλόδοξοι προορισμοί-στόχοι είναι στη περιοχή 5,90-6,10.


ΑΔΜΗΕ
Αφού <έβαλε στην πρίζα> τους παλαιούς κατόχους με τη διάσπαση της στήριξης του 2,35 και ίσως <πέταξε έξω> κάποιους από αυτούς, η μετοχή ξεκίνησε ράλι χωρίς να έχει ακόμη ξεπεράσει την αντίσταση του 2,75. Ενδιαφέρον θα έχει η συμπεριφορά του ΑΔΜΗΕ σε πιθανό <συναπάντημα> με την πτωτική γραμμή τάσης που βρίσκεται πέριξ του 2,65.   
….


 

ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.