Πέτρος Στεριώτης – Τεχνική ανάλυση και σχόλια (εβδομαδιαίο) 03.01.2022

ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ
Φίλε μ/μ,
Ευτυχισμένο 2022!
Σε ευχαριστώ για τη φιλοξενία και τη στήριξη!
Συνεχίζουμε και φέτος.
  • Εβδομαδιαίο σχόλιο:
Ομάδα του μ/μ, να είστε πάντα δυνατοί και να συνεχίσετε να μας συντροφεύετε στα απόκρημνα μονοπάτια του ΧΑ!
Αναγνώστες του μ/μ, Καλή Χρονιά!
  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ
Η μετοχή μετά από τρελές κινήσεις βγήκε από τον διάρκειας δύο ετών τριγωνικό σχηματισμό της (βλ. γράφημα). Το “φίφτυ-φίφτυ” ανέδειξε νικητές τους ρευστοποιήσαντες και αυτούς που δεν ενεπλάκησαν σε “μαντεψιές”, καθώς η μετοχή διέσπασε το “τρίγωνο” καθοδικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η Αγορά δίνει συχνά την αίσθηση της “ψευδοδιάσπασης”, ξανα-τεστάροντας την απωλεσθείσα διαγραμματική στήριξη.
Αυτή είναι η ελπίδα όσων έμειναν “με τα χαρτιά στο χέρι” και επιθυμούν να ρευστοποιήσουν. Ίσως δε η μετοχή να μπαίνει σε φάση συσσώρευσης. Το ανοδικό σενάριο θα επανέλθει στο προσκήνιο με κλεισίματα πάνω από το 1,55 και σταδιακά ως το 1,80. Τα “αρκούδια” θα επιδιώξουν τιμές κάτω από τη στήριξη του 1,18.
  • ΠΛΑΙΣΙΟ
Η μετοχή απέτυχε ξανά να αφήσει οριστικά πίσω της τη διαγραμματική αντίσταση του 4,80. Στα… πλαίσια της διόρθωσης που ακολούθησε, το Πλαίσιο απώλεσε και την ανοδική γραμμή τάσης, η οποία έχει ως αφετηρία τα πανδημικά χαμηλά του 2020 (βλ. γράφημα).

Σημαντικό για τους αγοραστές είναι να συνεχίσουν να διαφυλάττουν την πολλαπλά επιτυχημένη στήριξη του 3,80. Το 4,40 αποτελεί κρίσιμη αντίσταση στο εβδομαδιαίο γράφημα.

ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.