Πέτρος Στεριώτης– Τεχνική ανάλυση και σχόλια (εβδομαδιαίο) 22.11.2021

Πέτρος Στεριώτης– Τεχνική ανάλυση και σχόλια

  • ΕΤΕ

Ενώ ο Γενικός Δείκτης έχει “φάει άκυρο” σε πολλαπλές προσπάθειες να ξεπεράσει τις 930 μονάδες και να ξεφύγει σε νέο μετα-πανδημικό υψηλό, η ΕΤΕ τα κατάφερε την Τετάρτη με το 2,90 από το οποίο υποχώρησε ελαφρώς μέχρι το εβδομαδιαίο κλείσιμο. Ανοδική οπωσδήποτε η τάση στο ημερήσιο γράφημα της ΕΤΕ, με την προϋπόθεση να μην υποχωρήσει η μετοχή κάτω από τη περιοχή στήριξης των 2,77-2,66 Ευρώ.Σε περίπτωση συνέχισης του αγοραστικού ενδιαφέροντος, στο οποίο σίγουρα συντελούν τα πρόσφατα υψηλά 22 μηνών, οι επόμενες αντιστάσεις-στόχοι εντοπίζονται στη ζώνη 3,07-3,15 ευρώ. Το ανοδικό “τρίγωνο” που ορίζει διαγραμματικά το πλαίσιο τιμών ολάκερου του 2021 της ΕΤΕ (βλ. γράφημα) αφενός προσφέρει φιλόδοξους στόχους, αφετέρου παραμένει αρκετά κοντά στην Αγορά ώστε να σημάνει “κίνδυνο” σε περίπτωση υποχώρησης κάτω από αυτό.
****
  • ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Πολύμηνο υψηλό για τη μετοχή την Πέμπτη αλλά η Παρασκευή ήταν “συννεφιασμένη”, με τη διαγραμματική υποχώρηση προς τη στήριξη των 10 Ευρώ να γίνεται “τραμπολίνο” και να σώζει τα προσχήματα πριν το εβδομαδιαίο κλείσιμο, αποσοβώντας τον σχηματισμό αντιστροφής.Προφανής η αντίσταση των 10,64 Ευρώ, ενώ στήριξη προσφέρει η περιοχή 10 μέχρι 9,55 Ευρώ. Παρακολουθούμε τους όγκους συναλλαγών σε αυτά ειδικά τα επίπεδα και για τη συγκεκριμένη κεφαλαιοποίηση, αλλά στο ΧΑ του 2021 “τέτοια ώρα, τέτοια λόγια”.

ΥΓ: Οι “στοιχειωμένες”, λόγω της πολλαπλής αποτυχίας του ΓΔ να τις υπερβεί μεταπανδημικά, 930 μονάδες του ΓΔ έχουν περάσει στο προσκήνιο.

  • Ο ανοδικός σχηματισμός τύπου ‘W’ στο ημερήσιο διάγραμμα, θα ολοκληρωθεί σε περίπτωση υπέρβασης του εν λόγω επιπέδου, με τις επόμενες αντιστάσεις να βρίσκονται στο επταετές υψηλό των 950 μονάδων και ενώ στη συνέχεια το μακροχρόνιο γράφημα δεν εμφανίζει άλλη ‘αντίσταση’ ως το 1.050 περίπου.
Από πλευράς στήριξης, το 900 πρέπει να κρατηθεί, ενώ κοιτώντας χαμηλότερα ο ημερήσιος ΚΜΟ 200 ημερών στις 872 μονάδες, αποτελεί ‘σηματωρό’ της ‘μεγάλης εικόνας”.
**
Π. Στεριώτης
….
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%A3%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82
Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.