Πέτρος Στεριώτης – Τεχνική ανάλυση (εβδομαδιαίο) 27.12.2021

  • Σας εύχομαι Υγεία και Χαρά το 2022!
  • ΜΥΤΙΛ

“Αναποφάσιστη” δηλώνει η μετοχή, καθώς η σταδιακά μειούμενη μεταβλητότητα τιμών έχει δημιουργήσει ένα παραδειγματικό συγκλίνον τρίγωνο (βλ. γράφημα). Οι επενδυτές καλούνται να αναμένουν τη διαφυγή της τιμής του ΜΥΤΙΛ από το τρίγωνο καθώς έτσι θα περιορίσουν το ρίσκο και θα αποφύγουν τις “μαντεψιές”.
  • Αυτή τη στιγμή οι τιμές που ορίζουν το σχηματισμό είναι 15,40 και 14,30. Αυτό σημαίνει ότι ανοδική διάσπαση του 15,40 θα επιβεβαιώσει την αγοραστική διάθεση του “χαρτιού”, ενώ πτώση υπό το 14,30 θα σημάνει προβληματισμό.
Προφανώς η τελευταία τιμή κλεισίματος του ΜΥΤΙΛ (15,16) βρίσκεται πολύ πιο κοντά στο άνω όριο διάσπασης. Για όσους ήδη είναι τοποθετημένοι στη μετοχή, τα εν λόγω όρια τιμών μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως stop-loss αν και το 14,30 είναι αρκετά χαμηλά για τους ήδη αγορασμένους. Στα αξιοσημείωτα, η μεγάλη ομοιότητα του γραφήματος τιμών του ΜΥΤΙΛ των τελευταίων μηνών με το αντίστοιχο του Γενικού Δείκτη.

  • ΕΥΔΑΠ

Η μετοχή τα έχει βρει “μπαστούνια” τους τελευταίους μήνες με αποτέλεσμα να διασπάσει ανοδική γραμμή τάσης που ξεκίνησε την άνοιξη του 2020 μαζί με την πανδημία (βγ. γράφημα).
**
Πιθανή ανάκαμψη της τιμής πάνω από τα 7,85/8,00/8,15 θα σημάνει την “ολική επαναφορά” των αγοραστών καθώς αυτά τα επίπεδα θα “καταπιούν” την καθοδική γραμμή τάσης που έχει βάλει “ταβάνι” στη μετοχή.

*

ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.