Πέτρος Στεριώτης: Εύκολα χειραγωγήσιμη η Αγορά λόγω της “ρηχότητάς” της

Π. Στεριώτης (Nuntius Sec.)

Η αβεβαιότητα σχετικά με τα οικονομικά μεγέθη εισηγμένων εταιρειών, που προκλήθηκε λόγω του θέματος της ΦΦΓΚΡΠ, ανοίγει τον “ασκό του Αιόλου”, καθώς κανείς δε μπορεί να γνωρίζει πότε θα υπάρξει το επόμενο “χτύπημα” και σε ποιον τίτλο.

Η υπεραντίδραση της Αγοράς στο συγκεκριμένο περιστατικό, απέδειξε πόσο ευάλωτη είναι η επενδυτική διάθεση στην παρούσα φάση, αλλά και το πόσο εύκολα χειραγωγήσιμη μπορεί να γίνει η Αγορά λόγω της “ρηχότητάς” της.

  • Ίσως, και με δεδομένη την ολοκλήρωση των Τραπεζικών “stress test” και ενώ το θέμα του Κρατικού χρέους δεν σημειώνει ουσιαστική πρόοδο, η Αγορά να έψαχνε μία οποιαδήποτε αφορμή προκειμένου να διορθώσει.
  • Αυτή η αφορμή βρέθηκε και μάλιστα τη στιγμή που οι Ξένες Αγορές έχουν πλαγιοανοδικές τάσεις, άρα δεν μπορούν να πάρουν το “φταίξιμο” για την αύξηση της μεταβλητότητας.

Από διαγραμματική άποψη, ο Γενικός Δείκτης έχει σημαντικές στηρίξεις στις 787 και στις 767 μονάδες και αντιστάσεις στις 840 και στις 865. Η τάση θα γυρίσει σε θετική με παραμονή του Δείκτη πάνω από τον 30άρη εκθετικό μέσο όρο, που βρίσκεται στις 825 μονάδες.

Θετική κρίνεται και η χθεσινή ενδοσυνεδριακή αντίδραση από τα χαμηλά ενός μήνα, που δημιούργησε candlestick αντιστροφής τύπου “Hammer”.

ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ

Print Friendly, PDF & Email
* ,