Πέτρος Κ. Στεριώτης: Μία γρήγορη ματιά στις τραπεζικές μετοχές (22.01.2023)

Καλημέρα φίλοι και αναγνώστες του Μικρομετόχου,
  • Μία γρήγορη ματιά στις τραπεζικές μετοχές:
Συνολικά συνεχίζουν να πηγαίνουν χέρι-χέρι προς την κρισιμότερη διαγραμματική αντίσταση της χρονιάς (και βάλε) αλλά δυσκολεύονται να την ξεπεράσουν, στόχος ο οποίος απαιτεί φρέσκο χρήμα και ίσως χρόνο.
Δεδομένης της συγκυρίας στο ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να φτάνει τόσο κοντά στις 1.000 μονάδες αλλά να “κολλώνει” τις τελευταίες ημέρες, το τι μέλλει γενέσθαι στις Τράπεζες θα εξαρτηθεί και από αυτόν.
Αντίστοιχα, το αν ο ΓΔ θα ξεπεράσει το χιλιάρικο θα εξαρτηθεί από την ανθεκτικότητα των 4 βαρύδεικτων Τραπεζών.
 
ΑΛΦΑ:
Οι αγοραστές συνεχίζουν να έχουν το πάνω χέρι ενόσω η ΑΛΦΑ παραμένει πάνω από τα στηρίγματα των 1,10, 1,05 και 1 Ευρώ. Επισημαίνουμε όμως την τελευταία αδυναμία της να ξεπεράσει την ξεκάθαρη αντίσταση του 1,20.
 
ΕΤΕ:
Αντίστοιχη περίπτωση, σε ανοδικό παραβολικό κανάλι, το παλεύει με την αντίσταση του 4,10 και μία συσσώρευση να αποτελεί πιθανό σενάριο.
ΕΥΡΩΒ:
Έκανε το δικό της ξεπέταγμα σε νέα υψηλά αλλά εδώ πια οι λογαριασμοί θέλουν χρόνο για να ξεκαθαρίσουν. Η πράσινη ανοδική γραμμή από κάτω προσφέρει την πρώτη στήριξη. 
 
ΠΕΙΡ:
Μία από τα ίδια και εδώ – οι αγοραστές αποζητούν τη διάσπαση εκμεταλλευόμενοι την γενική ανοδική τάση, προηγήθηκε παραβολική άνοδος και πλέον η πράσινη θα δώσει τα πρώτα σημάδια ισχύος σε περίπτωση διόρθωσης.
Με εκτίμηση,
Πέτρος Κ. Στεριώτης

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και επικοινωνία είμαι στη διάθεση σας στο e-mail

THETRADINGSTRATEGIST@YAHOO.COM

  • Επικοινωνία: thetradingstrategist@yahoo.com
  • email: thetradingstrategist@yahoo.com