Πέθανε υπάλληλος του Σκλαβενίτη από κορωνοϊό – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Η ΔΑΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια για τον συνάδελφο μας που «έφυγε» από επιπλοκές του κορωνοϊού σε κατάστημα του Πειραιά, στους συγγενείς, οικείους και συναδέλφους του αναφέρει σε ανακοίνωση της  Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στις επιχειρήσεις ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ

Αυτήν τη δύσκολη στιγμή, προσπαθώντας να «κρατήσουμε τις λεπτές ισορροπίες» σε μια τέτοια είδηση, δεν μπορεί παρά να μας στεναχωρεί και να μαςθυμώνει ότι έφυγε ένας νέος συνάδελφος μας το 2021 αβοήθητος στο σπίτι.

Δεν μπορεί παρά να μας εξοργίζει το γεγονός ότι επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο, ότι εργοδοσία και κράτος εδώ και μήνες σε συνθήκες πανδημίας τα μέτρα που έχουν πάρει είναι ανεπαρκή και πίσω από τις πραγματικές ανάγκες προστασίας της υγείας εργαζόμενων και καταναλωτών.

Συνεχίζουμε να μετράμε 100άδες κρούσματα μέσα στα καταστήματα, να αποκρύπτονται κρούσματα, η ιχνηλάτηση να γίνετε με κριτήριο την απρόσκοπτη λειτουργία των καταστημάτων και όχι με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια εργαζόμενων και καταναλωτών.

ΤΩΡΑ εργοδοσία, κράτος, ελεγκτικοί μηχανισμοί, ιατροί εργασίας να αναλάβουν την ευθύνη τους προκειμένου να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγεία μας.

Εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι όλα μπαίνουν στο ζύγι κόστους – οφέλους και μπροστάστα κέρδη τους, εμείς είμαστε οι «παράπλευρες απώλειες» αλλά δεν θα επιτρέψουμε να παίζουν με την ζωή και την υγεία μας.

Αυτή την φορά δεν θα μείνουμε στην καταγγελία