Πεσκόφ: «Η Δύση σπρώχνει τη Ρωσία σε τεχνητή χρεοκοπία»

Δεν υπάρχει καμία βάση στο σενάριο η Ρωσία να χρεοκοπήσει και να μην καταβάλει μέρος του χρέους της, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, καθώς η χώρα παλεύει να βρει τρόπους να καταβάλει τις πληρωμές τόκων στους κατόχους κρατικών ομολόγων της, μια δύσκολη άσκηση εν μέσω των δυτικών κυρώσεων για την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επέρριψε την ευθύνη στις κυρώσεις, καθώς σχεδόν το ήμισυ των συναλλαγματικών διαθεσίμων έχει «παγώσει», σχολιάζοντας ότι η Δύση σπρώχνει τη Ρωσία σε τεχνητή, σχεδιασμένη χρεοκοπία.

Όσον αφορά την επισιτιστική κρίση, ο Πεσκόφ ανέφερε ότι, προκειμένου το ρωσικό σιτάρι να εξαχθεί, θα πρέπει να αρθούν οι δυτικές κυρώσεις, ενώ ανέφερε ότι η Ρωσία δεν έχει καν αποφασίσει εάν θα το εξαγάγει ή θα το κρατήσει για εσωτερική χρήση.

Για το ζήτημα μιας πιθανής συνάντησης των προέδρων Ρωσίας και Ουκρανίας, ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι μια συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι θα έπρεπε να είναι πολύ καλά προετοιμασμένη ώστε να είναι παραγωγική.