Πέμπτη 24.6@13:15 – Χ.Α: Μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (;)- (2)

 • @13:15 – Χ.Α: Μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (;)- (2)

ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ – Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Οριακές διακυμάνσεις καταγράφηκαν και πάλι για τον ΓΔΧΑ, ενώ πτωτικά κινήθηκε η υπόλοιπη Ευρώπη. Συνεχίζεται η συσσώρευση εντός στενού εύρους τιμών (3% διακύμανση για σχεδόν ολόκληρο τον Ιούνιο) για την εγχώρια αγορά, ενώ έχουν ξεκινήσει οι αποκοπές μερισμάτων αρκετών τίτλων μεταξύ των οποίων και ορισμένων με αυξημένη βαρύτητα στον ΓΔΧΑ. 
 • Σήμερα, διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα ο Μυτιληναίος και αύριο κόβει μέρισμα ο ΟΤΕ.  Συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή βραχυπρόθεσμα, καθώς δεν αποκλείεται διόρθωση τιμών προτού ή αγορά δει νέα υψηλότερα επίπεδα. 
Πέραν των εβδομαδιαίων στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει την 3η μέτρηση για  το ΑΕΠ Α΄ τριμήνου των ΗΠΑ και το πόρισμα των stress test της FED για τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες. 
 
 • Στην Ευρώπη δημοσιεύεται μεταξύ άλλων η τελική μέτρηση για  το ΑΕΠ Α΄ τριμήνου της Ισπανίας και οι δείκτες IFO για το επιχειρηματικό κλίμα Ιουνίου στην Γερμανία.
***

ALPHA BANK – ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Η ώρα της ΑΜΚ πλησιάζει. Χωρίς ακόμα να έχουμε και επίσημη ανακοίνωση μιας και αναμένεται έγκριση, σήμερα είναι και η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης του τίτλου μαζί με το δικαίωμα του στην ΑΜΚ. Το που θα γίνει η ΑΜΚ έχει σημασία, όχι για το ύψος των χρημάτων που θα χρειαστούν οι μέτοχοι αλλά για το μετέπειτα ποσοστό. Η προσπάθεια την διοίκησης είναι να γίνει όσο το δυνατόν υψηλότερα με τις διαρροές να μιλάνε για το 1.

 • Η εικόνα μας δείχνει ότι μπορεί να είναι αισθητά χαμηλότερα χωρίς αυτό να έχει σημασία. Το λογικό είναι το volatility να μεγαλώσει από την στιγμή που ολοκληρωθεί η ΑΜΚ. Πολλοί επενδυτές βλέποντας τα χρήματα που ουσιαστικά χάρισε η Πειραιώς σε αυτούς που τόλμησαν να πάρουν από αδιάθετα θα κάνει πολλούς να συμμετάσχουν με πολλαπλάσια κεφάλαια περιμένοντας την ίδια εξέλιξη.

Σε καμία περίπτωση δεν θα συμβεί ο τίτλος να δώσει το 25% των αδιαθέτων σε αυτούς που δεν έχουν μετοχές α) η αμκ είναι νορμαλ ζητώντας τα μισά της κεφαλαιοποίησης και όχι το 95% που ζήτησε η Πειραιώς β) η ζήτηση θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

 • Ο τίτλος σε κάθε περίπτωση έχει κοντινή στήριξη στο 107 και κύρια στο 096 επίπεδο που θα μπορούσε να δοκιμαστεί στην είσοδο των νέων τίτλων και σε περίπτωση που η τιμή της ΑΜΚ είναι κάτω από το επίπεδο του 085. Το κερί της 21/05/2021 με χαμηλό το 086 και κλείσιμο τα 090 μας δίνει ένα πολύ σημαντικό δεδομένο για τον τίτλο. Το ενδιαφέρον στην ζώνη του 1.  Επενδυτικά κάποιος μπαίνει στην ΑΜΚ με αγορά τίτλων ή περιμένει την είσοδο των νέων χαρτιών για να βρει τιμές.

Το ενδιαφέρον στις ΑΜΚ από ξένους και έλληνες θεσμικούς είναι πολύ μεγαλύτερο από το παρελθόν και γίνεται με πιο σωστό τρόπο. Αν και θα μπορούσε να δοθεί δικαίωμα και χρόνος η διοίκηση λόγω ευκολίας και ζήτησης προτίμησε το bb και την γρήγορη διαδικασία. Η ΑΛΦΑ πάντως είναι αυτή που προστάτεψε τους μετόχους της (όσο μπορούσε) όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια του 2008-2020 και δείχνει να το κάνει και σήμερα.

 • Αυτό αποδεικνύεται αν κάποιος σημειώσει τα ιστορικά υψηλά του 2008 στις 4 συστημικές. Η ΑΛΦΑ έχει τα 450 ευρώ, η Πειραιώς τα 4 εκατ. ευρώ, η Εθνική τα 30.000 ευρώ και η ΕUROBANK τα 22.000 ευρώ. Οι τιμές μπορεί να φαίνονται τεράστιες παρόλα αυτά είναι υπολογισμένα μέσα τα reverse split και οι ΑΜΚ που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

ΙΛΥΔΑ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οπου θέλουν την πηγαίνουν την μετοχή οι διαχειριστές της. Παραμένει μία από τις πλέον υποσχόμενες του χώρου λόγω Know How σε συγκεκριμένους τομείς του και με δ/νοντα σύμβουλο που ξέρει την δουλειά του (εξαιρετικό το βιογραφικό του, άριστο θα λέγαμε)…

 • ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΙΝΗΣΗ

– γερό άδειασμα προχθές – μάζεψαν πολλά χαρτιά χαμηλά και απέκτησαν ρευστότητα…


ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ (Π.Δ): ΑLBIO ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ –  ΓEBKA και ΜΑΘΙΟΣ…

 • Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον: Ενισχύει δράσεις ενεργειακής εξοικονόμησης των νοικοκυριών, με στόχο να μειωθεί κατ’ ελάχιστον 30%. Αντικατάσταση κουφωμάτων, αναβάθμιση συστημάτων ψύξης και θέρμανσης, ηλιακοί θερμοσίφωνες, αντλίες θερμότητας, «έξυπνα» συστήματα εξοικονόμησης και διαχείρισης οικιακών συσκευών, φωτοβολταϊκά στις στέγες, οι επιδοτούμενες εργασίες. Έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,08 δισ. ευρώ.
 • Εξοικονομώ Επιχειρώντας: Στόχος του, επίσης η ενεργειακή εξοικονόμηση κατ’ ελάχιστον 30% αλλά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Περιλαμβάνονται ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων, ενεργειακή αναβάθμιση παραγωγικών διαδικασιών, συστήματα ανάκτησης θερμότητας στο πλαίσιο παραγωγικών διαδικασιών, εγκατάσταση «έξυπνων» ενεργειακών συστημάτων, ηλεκτρικά οχήματα διανομής κ.λπ. Το έργο θα βοηθήσει στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και θα δημιουργήσει τόνωση δραστηριότητας και θέσεων.

ENTER – ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Σοβαρός μακροπρόθεσμος θεσμικός επένδυσε στην αγαπημένη ENTERSOFT. Αναγκάστηκε να το ανακοινώσει μιας και ξεπέρασε το 5% και φτάνοντας ήδη στο 6,83% της εταιρίας. Προφανώς οι όγκοι που φαίνονται στο γράφημα είναι αγορές από το εν λόγω fund με την τιμή κτήσης του να υπολογίζεται χοντρικά στο 290 επίπεδο. Το fund SQUADAGUJA Opportunities επενδύει σε εταιρίες που θεωρεί ότι έχουν σημαντικό growth και σίγουρα η ENTERSOFT είναι μία από αυτές. https://aguja.squad-fonds.de/

Τεχνικά ο τίτλος έχει στήριξη στο 354 επίπεδο που είναι και στοπ σε ημερήσιο κλείσιμο και που αν συμβεί μπορεί να δοκιμάσει το 336 ή το 312 με το τελευταίο να είναι κύρια μεσοπρόθεσμη στήριξη. Το 376 κοντινή αντίσταση στην παρούσα που αντίστοιχα μία διάσπαση θα μπορούσε να στοχεύσει στο 416

********

ΔΕΗ – ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Ο τίτλος έχει κλείσει 4 μήνες συσσώρευσης θυμίζοντας ότι έχει δώσει πολύ μεγάλες αποδόσεις την τελευταία διετία. Τεχνικά και σε ημερήσιο μας έχει δώσει αγοραστικό σήμα με το στοπ στο 896 σε κλείσιμο και την ζώνη του 9 πολύ σημαντική στήριξη.

Χρειάζεται μία κατοχύρωση του 932 αν θέλει να δοκιμάσει και πάλι κίνηση στο 980-10 που είναι και κύρια αντίσταση. Σε περίπτωση που χαθεί το 896 μπορεί να δοκιμάσει και πάλι νότια κίνηση στην ζώνη του 850. Ο όλος σχηματισμός μοιάζει συνέχισης

********

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ:

(1) ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ...ακούγεται ότι αύριο στην ενημέρωση των αναλυτών θα ανακοινώσει κάτι πολύ δυνατό…
Εικόνα
(2) Profile… Εχει σήμερα Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση στις 14:00 και ο κ. Στασινόπουλος θα ανακοινώσει θετικά στοιχεία για το 2021. Είναι η μοναδική μεγάλη εταιρεία πληροφορικής που μπορεί να γράψει άνοδο 100% από τα τωρινά επίπεδα. Περισσότερα λίαν συντόμως σε αναλυσή μου. • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.