10.6.2021- Χ.Α + Markets: Μικρά+μεγάλα ενδιαφέροντα(;)

 • ΥΨΗΛΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (από 300 εκατ. κ/φσης)

ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • CENERGY

ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ  ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
 • ΟΤΕ (διανομή μερίσματος 0,68 ευρώ ανά μετοχή, ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος θα είναι η Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 (απόδοση καθαρή 4,30%).
 • ΒΙΟΧΑΛΚΟ

ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • LAMDA
 • ΕΛΧΑ

ΓΙΑ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΑΛΦΑ
 • ΠΕΙΡΑΙΩΣ
******

ΜΕΣΑΙΑ και ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

(Από 100 μέχρι 300 εκατ. ευρώ* και από 50 μέχρι 100 εκατ. ευρώ κ/φσης**)

ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΦΟΥΡΛΗΣ*: Δείχνει διαθέσεις διαφυγής…
 • ΙΝΤΡΑΚΟΜ*: Σε φάση συσσώρευσης

ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ  ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΑΛΟΥΜΥΛ**: Με μεγάλες αξιώσεις να βρεθεί στην επόμενη κατηγορία*. Στη τιμή των 2,8500 ευρώ θα διαπραγματεύεται με ιστορικό P/e 10.

ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΛΟΥΛΗ**

ΓΙΑ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΕΛΛΑΚΤΩΡ*: Εκανε… κινησούλα και με το χθεσινό +4,4% ανέβηκε κατηγορία (κ/φση 312 εκατ.)
 • ΑΤΤΙΚΗΣ**: Εδωσε καλή κίνηση
************ΣΧΟΛΙΟ:

 • Η Περιφέρεια πάντα έτρεχε, αρκεί να ήξερες που να στοχεύσεις. Και πάντα έδινε κέρδη όπως και θα εξακολουθήσει να δίνει στον αιώνα τον άπαντα. Αρκεί να είσαι σχετικός με το αντικείμενο, συνετός και μεθοδικός. Και φυσικά, να μην είσαι άπληστος.
Απλά τώρα παρατρέχει, γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που βαρέθηκαν να ασχολούνται με τα ίδια και τα ίδια. Και προκειμένου να βγάλουν και κανένα κέρδος της προκοπής στράφηκαν προς αυτήν…. Αφού όλα σχεδόν τα χαρτιά του 25άρη ότι είχαν να δώσουν αυτή την περίοδο, το έδωσαν…
 • Βέβαια, δεν ήσαν λίγα εκείνα που πρόσφεραν μεγάλες συγκινήσεις& κέρδη και εννοείται ότι τα υπερ-ευχαριστούμε. Αλλά δεν ήσαν και λίγα, αυτά που χαντάκωσαν αρκετούς επενδυτές. Εκτός κι αν όλοι είχαν πουλήσει πριν την πανδημία και τοποθετήθηκαν πολύ έγκαιρα στα χαμηλά τους. Αλλά τότε ελάχιστοι ιδιώτες αγόραζαν, όλοι τα πετούσαν από τα παράθυρα.

ΛΟΥΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για να είμαι σοβαρός και σωστός μπορώ να σας προσδιορίσω την αξία του βάσει χρηματοοικονομικών δεδομένων και μόνον. Το τι θα κάνει στο ταμπλό δεν είναι δική μας υπόθεση. Η πραγματική αξία του ομίλου υπερβαίνει τα 6 ευρώ ανά μετοχή. Αλλά και 6 ευρώ ανά μτχ να του έδινε κανείς του ΛΟΥΛΗ δεν θα την πουλούσε την εταιρεία του. Ειναι ξεκάθαρα Οικογενειακό Κειμήλιον, με λίγες λέξεις. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ περιουσία, με τελειότατες εγκαταστάσεις, leader στην Βαλκανική, με δικά του λιμάνια κλπ κλπ

Από φίλο αναγνώστη λάβαμε την εξής ηλεκτρονική επιστολή:-

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ
Κύκλος εργασιών………123.500.000
Σύνολο ενεργητικού …….144.000.000
Ιδια κεφάλαια…….29.605.000
Καθαρές υποχρεώσεις……82.975.000
Κέρδη….223.000 ( Απο σημαντικότατες ζημιές εξαμήνου )
Καθαρές ταμειακές ροές απο λειτουργικές δραστηριότητες ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ 5.305.000 ( όχι καλό)
Ταμείο …..3.187.000
Free float…. 15%

SOS…SOS…Το πρώτο τρίμηνο του 2021…τρέχει με αύξηση 35%….!!!!!

Η θυγατρικής της EXALCO, καθώς και ο τομέας των ΑΠΕ…”πετάνε”. Τα πολύ σημαντικά προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης και εδώ και στην Ευρώπη…καθώς και η πολλή σημαντική συνεργασία –ως προμηθεύτρια εταιρεία–με γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες…συνηγορούν σε ένα καταπληκτικό 2021….Ας μην ξεχνάμε τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση της χρήσης του αλουμινίου για πιο ελαφριά και ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα.

 • Απέναντι στη σημερινή κεφαλαιοποίηση των 35.700.000, μόνο ένας νέος φωτοβολταικός που θα κατασκευαστεί εφέτος αξίζει 7.000.000….Θεωρώ την εταιρεία κρυμμένο διαμάντι, με εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης.

Σημαντικότατη παρατήρηση
Ο τομέας της εταιρείας, ο οποίος είναι ζημιογόνος είναι ο κλωστουφαντουργικός
Ζημιές…773.943
Συμμετέχει στο ενεργητικό κατά….32.892.000
Συμμετέχει στις υποχρεώσεις κατά…17.469.000

 • ΣΥΝΕΠΩΣ, η εταιρεία ή πρέπει να απεμπλακεί απο τον τομέα αυτο, με σημαντικές θετικές συνέπειες…ή να περιμένει τα θετικότατα μέτρα, που θα ανακοινώσει η Ευρωπαική επιτροπή για τη στήριξη του κλωστουφαντουργικού τομέα στην Ευρώπη

ΣΣ μ/μ: Εξαφανισμένη πάντως η μτχ στα τερματικά και με τεράστια απόσταση μεταξύ Βid & Offer, περί το 20%(!!) σε καθημερινή βάση. Οπότε, άντε να κάνει πράξη μετά…

@16:00

ΛΑΜΔΑ: Ας την έχουν υπόψη τους του λοιπού…
ΜΑΣΟΠ: Εκεί κάτω στην ΧΙΟ, το έχουν πάρει χαμπάρι ότι διαπραγματεύεται η μετοχή τους στο ταμπλό;
ΑΡΧΙΣΕ επιτέλους ο ΦΡΛΚ να δείχνει την παρουσία του και μακάρι να συνεχίσει, γιατί αρκετοί επενδυτές που παραμένουν στις επάλξεις του είχαν αρχίσει να απογοητεύονται.
ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ στον Ελλάκτωρα τρίβουν τα χέρια τους και αυτοί στην ΑΤΤΙΚΗΣ τα χεράκια τους…

@16:30

ΡΕΒ: Με ιστορικό p/e 10 και με εκτιμώμενο για το 2021 στο 9 τώρα που διορθώνει οι διαθέτοντες ρευστότητα αρχίζουν να την κοιτούν την μτχ της.
ΛΑΜΔΑ: Αγοράζουν πολύ ισχυροί ιδιώτες επενδυτές… Από το να κοιμούνται στις καταθέσεις τα κεφάλαια, ας κοιτάξουν και λίγο παραπέρα από την μύτη τους…
ΑΛΦΑ: Καθημερινά την περιμένουν να γυρίσει, αλλά εκείνη μάλλον έχει αποκτήσει σαδιστικά ένστικτα… Στα 1,1750 τώρα και με το 13,4% του συνολικού τζίρου (7,8 εκατ / 58 εκατ.)

@16:40

TO BE LOVED LADIES …. FORTSA 

ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ

@11:50

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Το είδαμε κι αυτό, μηχανάκι να μαζεύει τις προσφορές στα 0,5000 ευρώ. Με 200.000 τεμάχια μέχρι τώρα και καλά έκαναν όσοι δεν κυνήγησαν την τιμή. Να φύγουν οι βιαστικοί. Δεν μπορεί να ανεβαίνει και να χαρίζει έτσι εύκολα λεφτα μία μτχ. +50% σε 6 εβδομάδες. Τα είδαμε και στις ΠΑΙΡΗΣ, ΒΥΤΕ, ΙΛΥΔΑ, ΔΟΜΙΚΗ, ΙΝΤΕΚ και τόσες άλλες. Για να πάρεις τις υψηλές αποδόσεις τους πρε΄πει να κάτσεις μέσα, έτσι και τα πιστεύεις τα χαρτιά σου. Αλλά κάνε με μάγο, να σε κάνω πλούσιο…

@12:10

ΑΛΜΥ- απάντηση**: 
 
Με p/e 6!!! – πωλήσεις 240 εκατ. ευρώ!!! και ebitda 25 εκατ. ευρώ!!!, σχέση ev/ebitda 8,5 λόγω του υψηλού δανεισμού που εξυπηρετείται χωρίς πρόβλημα.
Θα ευνοηθεί τα μέγιστα από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης καθότι στα αντικείμενα δραστηριότητας του είναι το απόλυτο Brand Name, διεθνώς αναγνωρισμένο.
Τα ξέρουν αυτά οι μεγάλοι παίκτες των μικρομεσαίων, εξ ου και η νέα προσπάθεια που παρατηρούμε σήμερα για νέα ανοδική διαφυγή της μτχ μετά ένα 15ήμερο διάστημα ανάπαυσης…
Σε νέα υψηλά τώρα στα 1,8700 με 57 χιλ. τμχ.
(**ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ προ 10ημέρου, με την τιμή στα 1,8300)

@12:30

ΛΟΥΛΗΣ: Τελευταία νέα…. Καμία διάθεση να πουλήσει ακόμα και στα 5,00 ευρώ. Αλλά ούτε και πρόκειται να την βγάλει από το ταμπλό ο κόσμος να χαλούσε.
ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Σε τιμή γνωριμίας τόσον τα δικαιώματα όσον και η μετοχή. Αποτιμάται σε 6.5 εκατ. μαζί με τα 3 εκατ. της ΑΜΚ!
CENER: Δεν προχωρά το placement, εξ ου και οι πιέσεις… ΟΥΔΕΤΕΡΗ του λοιπού η δική μας προσέγγιση.

@14:00

AΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ ΤΑ ΕΞΗΣ:
CENERGY: Μην γράφουμε ότι θέλουμε! Από πότε ήταν να κάνει placement η Cenergy σε αυτά τα επίπεδα και δεν το γνωρίζει ούτε η ίδια η εταιρεία ούτε κανένας θεσμικός που έχει ήδη μπει στο ΕΛΧΑ. Πως θα γινει placement χωρίς παρουσίαση χωρίς κάποια κάλυψη από ανάλυση όπως είχε η ΕΛΧΑ απο euroxx και Πειραιώς;;!!
 • Τι ειναι τα placements μπακάλικα, έτσι χωρίς προετοιμασία βρήκαμε να δώσουμε χαρτιά ! Έγραψε μια βλακεία το …..ΤΑΔΕ SITE που το κατέβασε και το εξαφάνισε και το πήραν τώρα όλοι και γράφουν ότι μα@@ακία τους κατέβει! Θα δώσει η Βιοχάλκο στο 2,46€ Cenergy δηλαδή με τους σωλήνες μαζί όταν στο 2,40€ η nexans ζητούσε μόνο τα καλώδια;;; Μην γράφουμε οτι θέλουμε χωρίς να σκεφτόμαστε!

@15:15

ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΟΥΜΥΛ – Κεφαλαιοποίηση 61,2 εκατ. ευρώ
ΧΡΗΣΗ 2020: Ο κύκλος εργασιών επηρεαζόμενος από τις επιπτώσεις της πανδημίας, κατέγραψε οριακή μείωση 0,2% και διαμορφώθηκε στα €241,1 εκατ. έναντι €241,5 εκατ. συγκριτικά με το 2019.
 • Τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα €24,9 εκατ. έναντι €23,0 εκατ. συγκριτικά με το 2019, αυξημένα κατά 8,2%.

Τα Adjusted EBITDA διαμορφώθηκαν στα €29,7 εκατ. έναντι €27,1 εκατ. συγκριτικά με το 2019.

 • Τα κέρδη εμφανίζουν αύξηση 182% ανερχόμενα σε €9,2 εκατ. έναντι €3,3 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ 3μηνο ο κύκλος εργασιών του ομίλου τρέχει στο +21,3%(!)…
 • AKΡΩΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ που δικαιώνει εδώ και κάμποσο καιρό  την εμπιστοσύνη των φανατικών φίλων-επενδυτών του.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ από Ηλία Ζαχαράκη: Άλλη μία μικρή εταιρία που αποφάσισε να κάνει ΑΜΚ και μάλιστα με 1 μτχ στην 1 μτχ @2,00 ευρώ. Η ζώνη των 2,0700 είναι σημαντική ζώνη στήριξης με την ΑΜΚ στα 2,0000. Μέχρι τώρα αποδεικνύεται, ότι οι ΑΜΚ προσφέρουν κέρδος μιας και τα πλάνα των εισηγμένων είναι έτοιμα και έχουν καλές πιθανότητες.

 • Λογικά, η μετοχή να ταλαιπωρηθεί για κάποιο διάστημα, παρόλα αυτά το μαξιλάρι πλέον στα 2,00 ευρώ είναι σημαντικό. Στην παρούσα είναι short και το δικαίωμα δείχνει ότι μπορεί να υπάρξουν και αδιάθετα. Άλλο ένα σημαντικό δεδομένο είναι, ότι η μετοχή έχει free float μόνο 20% οπότε είναι δεδομένο ότι οι βασικοί μέτοχοι θα συμμετάσχουν (ήδη το έχουν πράξει)

****

Γ.ΚΑΤΙΚΑΣ@Β.Ν: ΑΓΟΡΑ: Είχε μία καλή ευκαιρία σήμερα να πάει καλύτερα αλλά κάποια επιλεγμένα μη τραπεζικά χαρτιά την κράτησαν στα ίδια επίπεδα και στις 913 μονάδες. Δε χάλασε και ο κόσμος. Στις τελευταίες συνεδριάσεις φαίνεται πως το επενδυτικό ενδιαφέρον εμφανίζεται πιο δυναμικό στην τελευταία ώρα.

 • Καλή εικόνα από τις περισσότερες τράπεζες, την Ελλάκτωρ και την Fourlis. ΟΠΑΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Jumbo, Coca Cola και Μυτιληναίος πιέστηκαν χωρίς ιδιαίτερους τζίρους, αλλά κράτησαν χαμηλά την αγορά. Ενδιαφέρον και σήμερα για μικρομεσαία και συνεχίζεται το κυνήγι των μετοχών που έχουν μείνει πίσω.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στις πρώτες θέσεις των ανοδικών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank. Όλες με άνοδο άνω του 2%. Οριακά χαμηλότερα έκλεισε η Εθνική Τράπεζα.

 • ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Να δανείζουν τη χώρα με 0,92% και εσένα με 8,75%. Φανταστείτε να μην είχε κάνει και αύξηση κεφαλαίου. Στο +2,98% και στα 1,59 ευρώ η μετοχή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τίνος είναι το πακέτο βρε παιδιά; Σημασία έχει πως η τιμή της μετοχής πήγε εύκολα στην τιμή του πακέτου. Η καλή συμπεριφορά της μετοχής ήταν γνωστή εδώ και μέρες. Επιχειρεί να απομακρυνθεί από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών. Στα 1,4590 ευρώ και στο +4,36%. Το κλείσιμο ήταν και υψηλό ημέρας.

 • ΕΧΑΕ: Φάνηκε από χθες ο πωλητής. Και σήμερα μεγάλος ο όγκος στη μετοχή με τον πωλητή να συνεχίζει να βγάλει δεκαπεντοχίλιαρα χαμηλότερα σε σύγκριση με χθες. Στα 4,2350 ευρώ και στο -0,94% με όγκο 231 χιλ. τεμάχια. Έχουν πέσει λίγο και οι συναλλαγές στο ΧΑ στις τελευταίες συνεδριάσεις και ίσως να επηρεάζει και αυτό. Όμως θέλουμε τώρα να κάνει τη διάσπαση. Η αγορά είναι σχεδόν σε υψηλά έτους.

FOURLIS: Από τις λίγες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης που δεν έχουν πιάσει τα προ πανδημίας επίπεδα. Εκτός χρηματοοικονομικού κλάδου φυσικά. Καλή εικόνα σήμερα, αλλά θέλουμε να δούμε τιμές πάνω από τα 4,70 ευρώ. Αυτή την κίνηση μέχρι τα 4,55-4,60 ευρώ την έχει ξανακάνει.

 • UNIBIOS: Έδειχνε και στις προηγούμενες συνεδριάσεις την ανοδική διάθεση που είχε, αλλά χθες ξέσπασε. Εντύπωση έκανε ο μεγάλος όγκος συναλλαγών, τόσο επί του συνόλου των μετοχών όσο και επί του free float. Συγκεκριμένα έγινε το 5% του συνόλου των μετοχών και κάτι παραπάνω από το 8% της ελεύθερης διασποράς.

Επικοινωνήσαμε με τη διοίκηση, η οποία πράγματι ήταν εντυπωσιασμένη από τον όγκο των συναλλαγών και μάλλον η κίνηση αποδίδεται στο γεγονός ότι είχε μείνει πίσω η μετοχή σε σχέση με άλλα μικρομεσαία. Κάτω από το τζίρο η αποτίμηση και σύμφωνα με τη διοίκηση το EBITDA μπορεί να τη στηρίξει.

 • Η δραστηριότητα επιστρέφει στην κανονικότητα και θα φανεί στο πρώτο εξάμηνο, αλλά κυρίως στο δεύτερο. Στο εξωτερικό ο κλάδος μας σημείωσε πως είναι hot με πολλές εξαγορές και βέβαια το προϊόν που παράγει αναμένεται να έχει ζήτηση με τις επενδύσεις που ετοιμάζονται από τα κεφάλαια του ταμείου ανάκαμψης. Είναι καλά τοποθετημένη για να διεκδικήσει έργα που θα έρθουν. Στα 0,4480 ευρώ και στο +15,46%.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Φαίνεται πως υπάρχει διάθεση για νέα κίνηση. Για να δούμε. Στα 1,92 ευρώ και στο +7,87% με 110 χιλ. τεμάχια όγκο.

 • INTRALOT (απάντηση): Με αποτίμηση κάτω από 30 εκατ. ευρώ την πάνε όπου θέλουν, για να το γράψουμε απλά. Μεγάλα πορτοφόλια δραστηριοποιούνται χρόνια στη μετοχή, το βλέπουμε και στις τηλεδιασκέψεις. Αν κλείσει η συμφωνία και υπάρξει σημαντικό όφελος, δηλαδή βελτίωση των ιδίων κεφαλαίων και μείωση του καθαρού δανεισμού, ναι, δεν αποκλείεται να δούμε μεγάλη κίνηση. Η στήλη λόγω αρνητικών ιδίων κεφαλαίων και ζημιών δεν την έχει στις επιλογές της.

CENERGY: Πλούσιο το παρασκήνιο και πολλά τα όσα ακούγονται. Η στήλη θα σημειώσει μόνο πως και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ είχε πάει για placement και το πήρε πίσω και παράλληλα είχε διαψεύσει το δημοσίευμα. Λίγο καιρό μετά το έκανε. Η διάθεση μετοχών από βασικούς μετόχους συνολικά, δε γίνεται μόνο στα ψηλά. Πρέπει να δώσεις σε όλα τα στάδια για να είναι happy. Μπορεί εδώ κάποιοι να τη βλέπουν υπερβολικά φθηνή, αλλά και οι ξένοι δεν αγοράζουν μόνο στα ύψη. Θεωρούμε λοιπόν πως έγινε προσπάθεια, αλλά ματαιώθηκε.

 • ΑΤΤΙCA GROUP: Όταν την πρωτοκοιτάξαμε ήταν η μετοχή 0,80 ευρώ και το ομόλογο 94 μονάδες βάσης ή κάπου εκεί. Υποτιμημένα και τα δύο τότε όπως είχαμε γράψει, πάντα κατά τη δική μας άποψη. Σήμερα το ομόλογο είναι πάνω από τις 98 μονάδες βάσης και η μετοχή στα 1,0250 ευρώ. Θεωρούμε τώρα ότι η μετοχή είναι αυτή που έχει μείνει πιο πίσω και πρέπει να κοιτάξει προς τα 1,20 ευρώ.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Έβαλε κάποιος πώληση 1.750 τεμάχια στα 302 ευρώ. Μεγάλη εντολή αν κάνεις την πράξη.

 • ΑΚΡΙΤΑΣ: Λόγω πώλησης οικοπέδου ενισχύθηκε 13%. Η αποτίμηση στα 6,7 εκατ. ευρώ και θα πάρει σχεδόν 3 εκατ. ευρώ για το οικόπεδο. Το θέμα είναι πως νομίζουμε ότι τα λεφτά θα τα πάρουν οι τράπεζες.

EPSILON NET: Στο +6% περίπου και σε νέα ιστορικά υψηλά.

 • PERFORMANCE: Συνεχίζεται η πίεση στη μετοχή και μάλιστα με καλούς όγκους για τα δεδομένα της. Δεν θέλουμε υποχώρηση κάτω από 8,90 ευρώ.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΧΑΡΑΚΟΛΟΓΙΟΝ

ΛΑΜΔΑ: Συνεχίζει να “ταλαιπωρείται” λίγο πάνω από το ψυχολογικό όριο των 7,00 ευρώ η μετοχή της Lamda Development (+0,41%), δείχνοντας αναποφασιστικότητα για το ποια κατεύθυνση θέλει να ακολουθήσει.

 • Σε κάθε περίπτωση, αν η μέχρι πρότινος αντίσταση των 6,98 – 7,20 ευρώ έχει μετατραπεί σε βραχυπρόθεσμη στήριξη και αν σημειωθεί και επιβεβαιωμένη ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 7,30 ευρώ (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), η μετοχή μπορεί να ελπίζει σε κίνηση προς τα 7,53 (ημερήσιο “stop short”), 7,75 και με απώτερο στόχο τα 8,60 – 9,00 ευρώ.

Αντίθετα κλείσιμο χαμηλότερα των 6,98 ευρώ, μπορεί να ενεργοποιήσει περισσότερες πωλήσεις, που δεν αποκλείεται να πιέσουν τον τίτλο προς τα 6,87, 6,75 (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών) και 6,50 – 6,30 ευρώ.

****

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τα μεγαλύτερα κέρδη από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης για τον τίτλο του (+4,36%) που συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Η μετοχή πέτυχε κλείσιμο υψηλότερα των 1,404 ευρώ, αυξάνοντας τις ελπίδες της για κίνηση προς τα 1,514 και 1,59 – 1,615 ευρώ. Αντίθετα, αν παραβιαστεί η στήριξη στα 1,366 ευρώ (ημερήσιο “stop long”), δεν αποκλείεται να μπουν σε δοκιμασία οι επόμενες στηρίξεις στα 1,27 και 1,193 ευρώ.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (II)

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.