Πεκίνο: Ισχυρή έκρηξη έξω από την αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)

Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές του Πεκίνο μετά από ισχυρή έκρηξη έξω από το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας.

Ήδη βίντεο έχουν ανέβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από αυτόπτες μάρτυρες που κατέγραψαν τον έντονο καπνό αλλά και τον πανικό που επικράτησε στο σημείο.

 

Η κινεζική αστυνομία από την πλευρά της ανέφερε πως ο ύποπτος δράστης, ένας 26χρονος άνδρας με επώνυμο Jiang, από την περιοχή της Μογγολίας,  τραυματίστηκε στο χέρι και έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Δεν υπήρξαν άλλοι τραυματισμοί, κατά την αστυνομία, η οποία συνεχίζει να ερευνά το περιστατικό.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Global Times μετέδιδε πως, εν μέσω αναφορών για έκρηξη στο σημείο, η κινεζική αστυνομία απομάκρυνε μια γυναίκα από την αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο η οποία περιλούστηκε με βενζίνη και φαίνεται ότι προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί.

Το Reuters όσο και το Sputnik μετέδωσαν ότι μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Κίνα, ενώ τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένα αστυνομικό όχημα έχει υποστεί ζημιές.

Μάλιστα αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι η κινεζική αστυνομία εξετάζει ένα όχημα έξω από το κτίριο της πρεσβείας, ενώ φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καπνό πάνω από την πρεσβεία.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας επεσήμανε ότι κοντά στην πρεσβεία έχουν μεταβεί επτά ή οκτώ οχήματα της αστυνομίας, ενώ ο δρόμος που οδηγεί στο κτίριο έχει κλείσει για την κυκλοφορία.

Αξιωματούχοι της πρεσβείας των ΗΠΑ δεν έχουν σχολιάσει το συμβάν.

Η Globe Times ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter πως δεν είναι ξεκάθαρο αν έχει σημειωθεί έκρηξη, ενώ το προσωπικό της ινδικής και της νοτιοκορεατικής πρεσβείας, που βρίσκονται κοντά στην αμερικανική, δήλωσε ότι δεν έχουν λάβει γνώση κάποιου ασυνήθιστου γεγονότος.