Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα και ανακριτή που άφησαν ελεύθερο τον Απ. Λύτρα ζήτησε ο Άρειος Πάγος

Κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας σε ό,τι αφορά την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα ζητούν η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο δικηγόρο, η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του, με τους περιοριστικους όρους της υποχρέωσης μετοίκισης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγό του, της απαγόρευσης να την πλησιάζει και της υποχρέωσης να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που επιμέτρησαν για να αφεθεί ελεύθερος ο γνωστός ποινικολόγος παρά το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, είναι η κατάθεση της γυναίκας του ότι ο άγριος ξυλοδαρμός έγινε για πρώτη φορά και ουδέποτε είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν, καθώς και η κατάθεση της πρώην συζύγου του, που τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν, η οποία ανακάλεσε την καταγγελία της στην τότε δίκη.

«Ομολόγησα την πράξη μου, πραγματικά ζητάω συγγνώμη γι’ αυτό το οποίο συνέβη στη σύζυγό μου, την οποία πραγματικά υπεραγαπάω και από τις τρεις κόρες μου» είπε ο ποινικολόγος στις δηλώσεις του αφού απολογήθηκε. «Δυστυχώς βρέθηκα σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό και εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξηγήσεις. Δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου βίαιος, θα κοιτάξω να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια γιατί πραγματικά το λέω, έχω χτίσει μία καριέρα και μία οικογένεια με πάρα πολύ κόπο και από εμένα και από τη σύζυγό μου. Θα αναζητήσω τις ψυχολογικές αιτίες του περιστατικού, δεν είναι κάτι για το οποίο μπορώ να συγχωρέσω τον εαυτό μου… Να μη βρεθεί κανείς άνθρωπος σε αυτή την κατάσταση. Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο. Πρωτίστως από τη Σοφία και τις κόρες μου».

Δεκτό το αίτημα της συζύγου για 24ωρη φύλαξη από την Αστυνομία

Να σημειωθεί ότι, όπως μετέδωσε το ERTNews Γιώργος Γεραφέντης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 37χρονη δικηγόρος ζήτησε για την ασφάλειά της να υπάρχει περιπολικό έξω από το σπίτι της στα Μεσόγεια. Το αίτημά της, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε δεκτό και πλέον έξω από την οικία της βρίσκεται πλήρωμα περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Επιπλέον, χθες το βράδυ αστυνομικοί του τμήματος Ομονοίας πήγαν στο σπίτι του ζευγαριού και κατάσχεσαν ένα πιστόλι και μία καραμπίνα που κατείχε νόμιμα ο 52χρονος ποινικολόγος. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να του αφαιρεθούν οι άδειες οπλοφορίας, οι οποίες έληγαν το 2028.