Πειραιώς: J.C. Flowers και EBRD ολοκλήρωσαν την εξαγορά της Piraeus Bank Romania

Η Private equity firm J.C. Flowers & Co από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ολοκλήρωσαν την εξαγορά της ρουμανικής θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς, όπως αναφέρουν σε επίσημο ανακοινωθέν.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί προ ημερών ανακοίνωση απ’ την Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, η J.C. Flowers & Co εξαγοράζει το 76,1% της ρουμανικής τράπεζας και η EBRD το 19%. Το υπόλοιπο 4,9% θα το λάβει η διοίκηση του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη επένδυση της J.C. Flowers & Co στη ρουμανική αγορά.

Όπως σημειώνει το ανακοινωθέν η Bank of Romania είναι μία απ’ τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ρουμανίας, παρέχοντας υπηρεσίες σε πάνω από 300.000 πελάτες μέσω ενός δικτύου περίπου 100 καταστημάτων και 1.200 υπαλλήλων.

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) αποτελεί το μεγαλύτερο θεσμικό επενδυτή στη Ρουμανία με επενδύσεις περίπου 8 δισ ευρώ σε πάνω από 400 πρότζεκτς.

Η J.C. Flowers από την άλλη είναι μία ηγέτιδα δύναμη στο χώρο των private equity firms με ειδίκευση στις επενδύσεις στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Ιδρύθηκε το 1998 και έχει επενδύσεις πάνω από 15 δισ δολ. σε 53 εταιρείες χαρτοφυλακίου σε 18 χώρες. Με υπό διαχείριση κεφάλαια 6 δισ δολ. σήμερα η J.C. Flowers έχει γραφεία στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.