Πειραιάς: 145.000 μπουκάλια με ακατάλληλα αλκοολούχα ποτά εντόπισε σε κοντέινερ το ΣΔΟΕ

Περίπου 145.000 μπουκάλια αλκοολούχων ποτών επώνυμων εταιρειών εντόπισαν μέσα σε 10 κοντέινερ υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), οι υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ στον Πειραιά βρήκαν και κατάσχεσαν έπειτα από έλεγχο κοντέινερ με παράνομα αλκοολούχα ποτά προερχόμενα από τη Γεωργία και προορισμό τρίτες χώρες.

Δείγματα του περιεχομένου των φιαλών εστάλησαν στη Χημική Υπηρεσία Αττικής προς εξέταση, από την οποία προέκυψε ότι το παράνομο φορτίο ήταν «μη κανονικό» και κατασχέθηκε. Οι κατασχεθείσες ποσότητες αλκοολούχων ποτών μεταφέρθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους προς φύλαξη.

Στην επιτυχή έκβαση της επιχείρησης αυτής συνέβαλαν πληροφορίες που αντλήθηκαν από παρόμοια επιχείρηση η οποία διενεργήθηκε από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής από κοινού με το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΤΑΟΕ) στην περιοχή της Κρήτης το καλοκαίρι του 2022, όπου εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα ακατάλληλων αλκοολούχων ποτών.

Η έρευνα συνέβαλε στην αποκάλυψη μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ακατάλληλων αλκοολούχων ποτών που οδήγησε τις ευρωπαϊκές Αρχές να κατασχέσουν μεγάλες ποσότητες ακατάλληλων ποτών σε επιχειρήσεις στην Ολλανδία.