Πεδίον του Αρεως: Αστυνομικοί συλλαμβάνουν χρήστες και αλλοδαπούς, αλλά σε μία ώρα είναι ελεύθεροι και επιστρέφουν εκεί

Στο κενό φαίνεται πως πέφτει η προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. να περιορίσει τα όσα θλιβερά συμβαίνουν στο Πεδίον του Αρεως.

Παρά τις καθημερινές επιχειρήσεις-εξορμήσεις με ελέγχους και προσαγωγές υπόπτων, όπως και κατασχέσεις ποσοτήτων ναρκωτικών, η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει καθόλου, αφού οι χρήστες και αλλοδαποί μετά από λίγες ώρες επιστρέφουν και πάλι.

Ενδεικτικό είναι ότι τις τελευταίες 8 ημέρες έχουν γίνει 291 έλεγχοι, 245 προσαγωγές και 4 συλλήψεις. Είναι χαρακτηριστικό πως την περασμένη Παρασκευή έγιναν 32 προσαγωγές, οι 21 για ναρκωτικά και 11 για παραβάσεις του Ν. Περί Αλλοδαπών, οι οποίοι λίγη ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στο πάρκο.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί σημειώνουν πως πρέπει να υπάρξουν κοινές δράσεις από το Υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες δομές για την υποδοχή και στήριξη τοξικοεξαρτημένων ατόμων προκειμένου να μην περιφέρονται στις πιάτσες ναρκωτικών του πάρκου.

Από την άλλη η πολιτεία έχει ρίξει την ευθύνη της αναμόρφωσης στην Αστυνομία, που συλλαμβάνει χρήστες, οι οποίοι μετά από μία ώρα επιστρέφουν εκεί.

 

Print Friendly, PDF & Email