Πάτρα: Σοκ από τους 21 θανάτους φιλοξενούμενων σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων

Σοκάρει η είδηση ότι συνολικά 21 ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 26 Δεκεμβρίου σε ιδιωτικό γηροκομείο της Πάτρας. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν όλοι πέθαναν από κορωνοϊό, ωστόσο -σύμφωνα με τα στοιχεία από το ίδιο το γηροκομείο-  51 από τους 77 φιλοξενούμενους και επτά εργαζόμενοι στη μονάδα είχαν διαγνωστεί θετικοί στον ιό.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι θύματα του κορωνοϊού ήταν έντεκα φιλοξενούμενοι. Μάλιστα, σύμφωνα με το tempo24.news, οι τρεις από τους 21 θανάτους έχουν σημειωθεί μέσα στο ιδιωτικό γηροκομείο.

Αποκαλυπτικά είναι όσα καταγγέλλουν συγγενείς ηλικιωμένων σχετικά με την παρότρυνση προς τους φιλοξενούμενους να μην εμβολιαστούν. Όπως λένε, γίνονταν συνεχείς και συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να πείσουν τους ηλικιωμένους να μην εμβολιαστούν, καθώς μέλη της διοίκησης δήλωναν φανατικοί ενάντιοι του εμβολίου.

Σύμφωνα πάντα με τους συγγενείς, μέλος της διοίκησης ανέφερε ότι νοσούσε από κορωνοϊό και πέρασε την καραντίνα του μέσα στο γηροκομείο.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που δήλωναν ανοιχτά ότι είναι αντιεμβολιαστές και παράλληλα συνέχιζαν να βρίσκονται στον χώρο της μονάδας και μετά την εφαρμογή της αναστολής εργασίας.

Άλλη μία καταγγελία συγγενούς αναφέρει ότι δεν εφαρμοζόταν κανένα απολύτως μέτρο κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, ούτε υπήρχε έλεγχος για το ποιος μπαίνει μέσα στους χώρους.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Για την κατάσταση που επικρατεί στη συγκριμένη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων έχει ήδη υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση και έχει ξεκινήσει η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Όπως αναφέρουν συγγενείς ηλικιωμένων τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν και δικαστικές εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της διοίκησης του ιδρύματος, παρότι έχουν παρέλθει πολλές ημέρες από τότε που ο ιδιοκτήτης της μονάδας είχε δεσμευτεί σχετικά.