Πάτμος: Σύλληψη δύο Τούρκων για διακίνηση παράτυπων μεταναστών

Δύο Τούρκοι συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού στην Πάτμο, καθώς φέρεται ότι είναι οι διακινητές 15 παράτυπων μεταναστών, τους οποίους μετέφεραν με ταχύπλοο χθες Κυριακή στο νησί.

Οι λιμενικές Αρχές Λέρου και Πάτμου ενημερώθηκαν από ναυτικό παρατηρητήριο για το ταχύπλοο με τους μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέρου. Άμεσα μετέβησαν στο σημείο τρία περιπολικά και ακολούθησε καταδίωξη, αφού ο χειριστής του ταχύπλοου προσπάθησε να τα αποφύγει.

Στελέχη του Λιμενικού έριξαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς και το ταχύπλοο προσάραξε μεταξύ δύο βραχονησίδων νοτιοδυτικά των Λειψών. Πάνω σε αυτό ήταν οι δύο Τούρκοι συλληφθέντες, ένας 51χρονος και ένας 23χρονος, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τους 15 παράτυπους μετανάστες ως οι διακινητές.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάτμου, ενώ το ταχύπλοο μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι των Λειψών.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λέρου και Πάτμου από ναυτικό παρατηρητήριο, για την ύπαρξη ύποπτου Τ/Χ σκάφους, το οποίο εκινείτο με ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Λέρου. Άμεσα στη περιοχή μετέβησαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το ανωτέρω Τ/Χ πλησίον ΝΔ ακτών ν. Πάτμου. Ακολούθησε καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο χειριστής του ανωτέρω σκάφους προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς προς αποφυγή σύλληψης, με αποτέλεσμα την προσάραξη του σκάφους μεταξύ των βραχονησίδων “ΝΗΣΙ ΣΤΑΥΡΙ” και “ΠΙΛΑΒΙ” νοτιοδυτικά ν. Λειψών. Επί του σκάφους επέβαιναν δύο (02) αλλοδαποί, οι οποίοι και συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014, καθώς και των άρθρων 167, 169 και 291 παρ.3 του Π.Κ. Κατόπιν χερσαίων ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν δεκαπέντε (15) αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, οι οποίοι αναγνώρισαν τους ανωτέρω συλληφθέντες ως διακινητές. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάτμου, ενώ το ανωτέρω σκάφος μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Λειψών».