13/8- Πάρτι στις ξένες αγορές- Υπνε που παίρνεις τα παιδιά η δική μας, με απώλειες

Με απώλειες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 893,98 μονάδες με πτώση 0,68%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 27,04 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στις 400,0 χιλ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 46 έκλεισαν ανοδικά, 70 πτωτικά, και 54 παρέμειναν αμετάβλητες.

Με ήπιες διακυμάνσεις κι εναλλαγές προσήμου διαπραγματεύθηκε σήμερα ο γενικός δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο στο πρώτο μισό της διαπραγμάτευσης, όπου και σημείωσε ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 902,79 μονάδες. Στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης σταθεροποιήθηκε σε αρνητικό έδαφος, με τις απώλειες να διευρύνονται λίγο πριν το κλείσιμο, ολοκληρώνοντας κοντά στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 893,26 μονάδων, με την σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 1 προς 1,5.

Μεγαλύτερη άνοδος/Μεγαλύτερη πτώση


Υψηλό 52 εβδομάδων


Στα διεθνή χρηματιστήρια, στο ημερήσιο διάγραμμα οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 διαπραγματεύονται με σήμα strong buy, και ο δείκτης Nasdaq με σήμα neutralΣτην Ευρώπη, οι δείκτες DAX 30, FTSE 100, και CAC 40 διαπραγματεύονται με σήμα strong buy, όπως διακρίνουμε στον παρακάτω πίνακα.

Ο γενικός δείκτης δεν κατάφερε να σταθεροποιηθεί πάνω από το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων, διατηρώντας παρόλα αυτά το σήμα αγοράς, με τον όγκο να διαμορφώνεται για ακόμη μία συνεδρίαση χαμηλότερα του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 910,0 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 830,0 μονάδες (γραμμή ΓΔ). Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 15,22 εκατ. τεμάχια, έναντι 27,37 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Με απώλειες έκλεισε και ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη RSI να να παίρνει αρνητική κλίση, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με την αντίσταση βρίσκεται στις 2.316 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και την στήριξη στις 1.999 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Τέταρτη μέρα κερδών για τον δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ο οποίος διατηρεί το σήμα αγοράς, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.467 μονάδες (γραμμή ΑΒ) και  την στήριξη στις 1.264 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε ο τραπεζικός δείκτηςο οποίος συνεχίζει να διατηρεί το σήμα αγοράς. Η αντίσταση βρίσκεται στις 605 μονάδες, και η στήριξη στις 468 μονάδες, με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 5,04 εκατ. τεμάχια, έναντι 20,8 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.


Νέα υποχώρηση κατέγραψαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με αυτή του πενταετούς να διαμορφώνεται στο -0,246με πτώση 16,59%, και του δεκαετούς στο 0,528με πτώση 4,17%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

follow us on twitter:

https://twitter.com/neweconomygr

https://twitter.com/TheodorosSem

Ρευστοποιήσεις στο τέλος στο Χ.Α.-Τι δείχνει η τεχνική (κι όχι μόνο) εικόνα για ΑΣΚΟ, ΜΙΓ, και ΦΡΙΓΟ