Part1- Χ.Α + Markets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (21.7.2021)

 • Χ.Α + Markets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (21.7.2021)

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΩΝ: Συνέβησαν δύο τινά

 • Πρώτον: Λάβαμε πάρα πολλά μηνύματα και το να απαντούσαμε στον καθένα ξεχωριστά θα ήταν αρκετά δύσκολο και κυρίως χρονοβόρο.
 • Δεύτερο και σπουδαιότερο: Σκεφτήκαμε, ότι θα έπρεπε πρώτα να δούμε τα αποτελέσματα τους για το 6μηνο και μετά να την επιλέγαμε…

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΩΝ ανωτέρω οι μετοχές των ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, ΔΟΜΙΚΗΣ, REVOIL, ΕΛΑΣΤΡΟΝ είναι ήδη… Must.

ΙΝΤΕΡΛΑΙΦ: Πάντα φτηνή και πάντα στο περιθώριο…

ΔΟΜΙΚΗ: Η μοναδική με p/e 12 (από τον κλάδο) και με προοπτικές που υπόσχονται σημαντικά καλύτερες αποδόσεις από τις υπόλοιπες. Αναλογικά και συγκριτικά πάντα.

ΕΛΠΕ: Θλιβερή η εικόνα τους.

ΠΑΙΡΗΣ ή… ΠΑΝΗΓΥΡΗΣ: Το δεύτερο όνομα του ταιριάζει καλύτερα, επιμένει ο φίλος αναγνώστης Κ.Ο. Και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί του. Συμπεριφορά για τα πανηγύρια.

ΔΕΗ: Και πάλι καλά να λέμε, που με τόσες αρνητικές εμφανίσεις υποχωρεί… μόλις 8%. Πολλοί κερδίζουν πολλά και προτιμούν να παίρνουν τα κέρδη τους ή ένα μέρος αυτών. Απόλυτα λογικό κάτι τέτοιο, οταν η μτχ έρχεται από τα προ ούτε καν τριετίας 1,2000 ευρώ.ΒΙΟΧΑΛΚΟ + ΕΛΧΑ + CENER: Βραχυπρόθεσμα χαρίζουν απλόχερα συναισθήματα απογοήτευσης. Αν δεν γυρίσουν ανοδικά, η αγορά των μεγάλων θα βολοδέρνει. Τις έχουμε… σιγοντάρει μέχρι βαθμό παρεξήγησης, αλλά κανείς δεν παραπονιέται. Προφανώς, γιατί δεν υπάρχει χαρτοφυλάκιο που να μην τις έχει…

ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΟΥΜΥΛ – Κεφαλαιοποίηση 56,9 εκατ. ευρώ

ΧΡΗΣΗ 2020: Ο κύκλος εργασιών επηρεαζόμενος από τις επιπτώσεις της πανδημίας, κατέγραψε οριακή μείωση 0,2% και διαμορφώθηκε στα €241,1 εκατ. έναντι €241,5 εκατ. συγκριτικά με το 2019.
 • Τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα €24,9 εκατ. έναντι €23,0 εκατ. συγκριτικά με το 2019, αυξημένα κατά 8,2%.

Τα Adjusted EBITDA διαμορφώθηκαν στα €29,7 εκατ. έναντι €27,1 εκατ. συγκριτικά με το 2019.

 • Τα κέρδη εμφανίζουν αύξηση 182% ανερχόμενα σε €9,2 εκατ. έναντι €3,3 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ 3μηνο ο κύκλος εργασιών του ομίλου έτρεξε στο +21,3%(!)…
Στο Α’ εξάμηνο 2021, οι ενοποιημένες πωλήσεις εκτιμώνται περί τα 140 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 80% αντιστοιχεί σε διεθνείς πωλήσεις. Τα ΕΒΙΤDA σε περίπου 16 εκατ. ευρώ, έναντι 11,4 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ τα κέρδη π.φ σε περίπου 9 εκατ. ευρώ, από 3,1 εκατ. ευρώ.
 • Με p/e 6!!! – πωλήσεις 240 εκατ. ευρώ!!! και ebitda 25 εκατ. ευρώ!!!, σχέση ev/ebitda 8,5 λόγω του υψηλού δανεισμού που εξυπηρετείται χωρίς πρόβλημα. Και θα κατέβουν κι άλλο εφέτος αυτά τα νούμερα.

@12:40

Άνοιγμα Αγοράς πολύ γλυκανάλατο…

 • Κάποιοι που ξέρουν εκμεταλλεύονται την πτώση για να αυξήσουν θέσεις. Μάλλον ο Δέλτα δεν επηρεάζει την εταιρία τους. Σε τουλάχιστον 2 χαρτιά, ένα στον κλάδο των πετρελαιοειδών, τα μηχανάκια έχουν πάρει φωτιά. 

Αλήθεια αν ο ιός Δ κλείσει την οικονομία πάλι, πως θα επηρεαστούν τα αποτελέσματα από σειρά εταιριών που είχαν έκρηξη κερδών στα 2 χρόνια του Covid ;;; Εεεεεεε;;;;

@12:45

ΜΠΕΛΑ: Tα λέγαμε, αλλά ο Βακάκης μόνο άλλους ξέρει να κριτικάρει. Μια του φταίει η χώρα, μια του φταίνε τα ψηλά ναύλα. Αν μας διαβάζεις, ΒΡΕΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Τώρα έχεις και χρήματα και δομές και πελάτες. Μόνο η ιδέα απουσιάζει. Αρκετά, με τα φτηνά κινέζικα.

@12:45

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Καιρός ήταν…  Φυσικά, όλη η αγορά κοιμάται ακόμα. Το Φ/Β της εταιρίας ισχύος 10 MW αξίζει από μόνο του περίπου 22-23 εκατομμύρια!! Και τώρα ήρθε και το ΒΙΟΑΕΡΙΟ!!! Η ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ έχει 2 θυγατρικές, η μία ασχολείται με τα Φ/Β και η άλλη με το ΒΙΟΑΕΡΙΟ… 

@14:20

ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

 • Ο μέτριος ασχολείται με το παρόν
 • Ο έξυπνος με το μέλλον
 • Και ο ηλίθιος με τους άλλους.
  By OAK

@14:35

EΠΙΛΕΚΤΟΣ: Λογικό είναι να έχει τραβήξει πολλά από τα φώτα της δημοσιότητας μετά την πρόσφατη εικόνα που εμφανίζει στα τερματικά και η οποία δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.
 • Η μετοχή δεν προσφέρεται για μέσα – έξω.
Οσοι εκ των μικροεπενδυτών φίλων του μ/μ εκτιμούν τις δυνατότητες της ως ενεργειακού ομίλου που βρίσκεται λίγο μετά την εκκίνηση με σημαντικές προοπτικές, μπορούν κάλλιστα να τοποθετηθούν με ένα μικρό ποσόν (πχ 5% των κεφαλαίων τους, άντε 10% το πολύ αν πρόκειται για αγορές μέχρι 2 χιλ. ευρώ) και να την κοιτάξουν στο ταμπλό μετά από δύο, τρία χρονάκια. Οι υπόλοιποι, μεγάλα παιδιά είναι άλλωστε, ας κάνουν ό,τι θέλουν. 
 • Και κάτι ακόμα…
ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ: Ο Θανάσης Σκόρδας υφυπουργός ανάπτυξης επι κυβέρνησης Σαμαρά είναι στο διοικητικό συμβούλιο της ΓEKΤερνα αλλά και του Επιλεκτου. Είναι ειδήμων στις συγχωνεύσεις και πρόσφατα ηταν ο διευθύνων σύμβουλος στη Σελόντα που με τις συγχωνεύσεις έφτιαξε την Αβραμαρ. Ο Επίλεκτος έχει τεχνογνωσία μοναδική με το Βιοαεριο (χώρια την κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνηση π(ε)αρουσία του στα Φ/Β., το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Και η ΓΕΚΤερνα χρειάζεται έναν συνέταιρο- υπάλληλο που τον έχει ανάγκη….
@14:45
ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ (υποτιθέμενη κρίση λόγω “Δ”) και πιέζουν κι όλες τις μετοχές που τις ευνόησε και θα τις ευνοήσει το επενδυτικό κλίμα ανεξάρτητα από τις παλινωδίες με τον ιό.
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ με την ΛΑΜΔΑ (ατυχώς γι αυτούς δεν τους βγήκε) που γύρισε θετική σήμερα, αν και κανονικά έπρεπε τώρα να χτυπούσε την πόρτα των 8,5000 ευρώ.
ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ τους στα μικρομεσαία χαρτιά που τα (δια)χειρίζονται καλύτερα λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στο ελληνικό χρηματιστήριο.
ΜΕΡΙΚΑ από αυτά είναι τα των REVOIL, ALUMYL MYLONAS, ΕΛΑΣΤΡΟΝ τα οποία να τα προσέξετε ιδιαίτερα…

Ο ΛΟΓΙΚΟΣ: Διαβάζω με έκπληξη, ότι ο διευθύνων σύμβουλος  του ΧΑΑ κ.Σωκράτης Λαζαρίδης θα ανακοινώσει σήμερα την σύνθεση (ΣΣ χθες) και εκκίνηση του δείκτη Athex ESG. Δεν γίνεται, πρέπει να μας τρολάρει.

 • Εδώ δεν υφίσταται πια ο θεσμός του χρηματιστηρίου λόγω έλλειψης τζίρου, απουσία νέων επενδυτών, ανυπαρξία νέων κεφαλαίων, φυγή επενδυτών, διαγραφή εισηγμένων, αποστροφή πελατών, και ρηχότητας της αγοράς και μας μιλάει για νέους δείκτες. Έχει πολύ πλάκα.

Και η πλάκα γίνεται μεγαλύτερη θα έλεγα… όταν ανάμεσα τους βλέπεις κι αυτές που καταλήστεψαν τον κόσμο και τον κοσμάκη. Πέφτει μεγάλο δούλεμα βρε παιδιά. Και να θέλεις να μην ασχοληθείς μαζί τους, πάντα βρίσκουν ένα τρόπο να μας προκαλούν!

ΜΗΝΥΜΑ ΕΠΙ του ανωτέρω: Φίλε μ/μ και Λογικέ συνεργάτη του….

 • Αυτοί είναι διακοσμητικοί όλοι τους. Και μαζι με αυτούς και η πλειοψηφία των πολιτικών μας. Αυτοί που έχουν άποψη γιατί βάζουν το χρήμα στα χαρτιά, βρίσκονται στην Αντίπαρο και αύριο πάνε για μπανάκι και ουζάκι στον Αγιο Γεώργιο. Κι άσε τον κ. Σωκράτη να εγκαινιάζει δείκτες.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Επίθεση αλλά και άμυνα

Γίνετε λίγο περισσότερο επιθετικοί όταν κάνετε 2-3 καλές συναλλαγές back to back. Γίνετε περισσότερο αμυντικοί όταν κάνετε 2-3 κακές συναλλαγές.

 • Συχνά οι traders κάνουν το αντίθετο. (Αυτοκαταστροφική συμπεριφορά άμεσης απόκτησης των χαμένων).

Η διαπραγμάτευση με περιθώριο (margin) είναι ο πιο κοντινός δρόμος για τη λήψη απρόβλεπτων συναισθηματικών αποφάσεων, που τελικά θα σας οδηγήσει στη καταστροφή του κεφαλαίου.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Μη την πολεμάς

Ποτέ μην συγχέετε τις μακροοικονομικές και μικροοικονομικές σας απόψεις με αυτό που «πραγματικά» συμβαίνει στο χρηματιστήριο.

 • Η οικονομία μπορεί να βρίσκεται σε ύφεση, αλλά εάν η αγορά πάει κόντρα και συνεχώς ανεβαίνει, τότε πρέπει να ακούσετε την αγορά. Πληρώνει πάντα καλύτερα.

Η καταπολέμηση της τάσης σου ρουφάει ενέργεια και χρήμα. Σε γενικές γραμμές, οι αγορές ή πωλήσεις με την πλευρά της κύριας τάσης, δίνει πάντοτε περισσότερο κέρδος.

Chartswar.com Homepage – Αρχική

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΩΝ: Συνέβησαν δύο τινά

 • Πρώτον: Λάβαμε πάρα πολλά μηνύματα και το να απαντούσαμε θα ήταν αρκετά δύσκολο και κυρίως χρονοβόρο.
 • Δεύτερο και σπουδαιότερο: Σκεφτήκαμε, ότι θα έπρεπε πρώτα να δούμε τα αποτελέσματα τους για το 6μηνο και μετά να την επιλέγαμε…

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΩΝ ανωτέρω οι μετοχές των ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, REVOIL, ΕΛΑΣΤΡΟΝ είναι ήδη… Must.


———- Προωθημένο μήνυμα ———
Από: Dimitris S@@@@@@ <@@@@@@>
Ημερομηνία: Τρί, 20 Ιουλ 2021 στις 4:16 μμ
Θέμα: ΠΕΤΡΟ
Προς: <qna@mikrometoxos.gr>
Αγαπητέ μικρομέτοχε καλησπέρα. Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία προσπάθεια επικοινωνίας. Αυτή τη φορά θέλω την άποψή σου για την εικόνα που παρουσιάζει η μετοχή της ΠΕΤΡΟ. Οδεύει προς ιστορικά υψηλά νούμερα οικονομικών αποτελεσμάτων και όμως έφτασε μετά από συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις να απέχει 2€ από την τιμή που είχε τον Φεβρουάριο του 2020 πριν τον πανικό του πρώτου κύματος της πανδημίας.
 • ΟΚ, βγήκαν κάποια έκτακτα έξοδα, φορολογικής φύσεως, ύψουν 800.000€, που θα βαρύνουν την τρέχουσα χρήση, αλλά και πάλι με καθαρά κέρδη 1,8εκ το πρώτο τρίμηνο, έναντι 200κ πέρσι, ακόμα και το πρώτο 3μηνο να επιβαρύνουν, πάλι έχουμε 5πλάσια καθαρή κερδοφορία από πέρσι.

Συμβαίνει κάτι που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος? Υπάρχει κάτι αρνητικό στην εταιρεία που δεν βλέπουμε και αντικατοπτρίζεται στην τιμή της μετοχής? Κάθε σχολιασμός ευπρόσδεκτος.

 • Αγαπητέ Δημήτρη,

Η εταιρία είναι κλασική εταιρία σχεδόν ταυτόσημη 100% με την ανάπτυξή ή τον μαρασμό της χώρας. Δραστηριοποιείται με αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία, γεννήτριες, κινητήρες diesel, σκάφη, εξωλέμβιες μηχανές, αγροτικά, χωματουργικά και βιομηχανικά μηχανήματα, μπαταρίες, λιπαντικά και ελαστικά. Συνεπώς, αν έχουμε ανάπτυξη στην χώρα θα εκτιναχθούν οι πωλήσεις και το αντίστροφο. Αν πιστεύεις στις εκτιμήσεις για άνοδο του ΑΕΠ από 4-12% φέτος και του χρόνου μην μπαίνεις σε λεπτομέρειες του ισολογισμού.

 • Θα ανέβουν όλοι οι κλάδοι στους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρία. Από εκεί και πέρα ο μικρός δανεισμός της δίνει και πρόσθετα αναπτυξιακά εργαλεία που νομίζω ότι η διοίκηση θα μπορέσει να αξιοποιήσει. Ειδικά το πρώτο τρίμηνο η εταιρία απογειώθηκε. Άνοδος του EBIDTA κατά 250%, κέρδη προ φόρων +550%,  μείωση δανεισμού κατά 27%. Οι δε πωλήσεις ανέβηκαν σε ένα τρίμηνο κατά 8 εκατομμύρια. 

Μην κοιτάς το ταμπλό. Το ταμπλό πολλές καλές εταιρίες τις αδικεί, μέχρι που να μην μπορεί να τις αδικήσει άλλο. Και ποτέ γίνετε αυτό; Όταν κλείσει ο Πετρό 3-4 εξαιρετικά τρίμηνα και τα κέρδη δεν θα μπορούν να κρυφτούν από το ταμπλό.  

 • Συνήθως στις εταιρίες που απέχουν από τα χρηματιστηριακά δρώμενα έχουμε πρώτα 1-2 καλές χρήσεις στο πρώτο βήμα, μετά έκρηξη κερδών στο δεύτερο, και κάπου στο τρίτο το χαρτί κάνει μέσα σε 2-3 μήνες ένα ράλι 50-200% και τότε το ταμπλό ανακαλύπτει τι συμβαίνει.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ τότε που έρχεται το τελευταίο βήμα, όπου το χαρτί ανακαλύπτεται από όλους τους «Σας τα λέγαμε» (αν και δεν ξέρω που τα λέγανε…) Και τότε το χαρτί τραβάει την τελευταία άνοδο του και είτε σταθεροποιείτε, είτε γυρνάει πίσω και εγκλωβίζει τους τελευταίους  επιβάτες (είναι τότε που μερικοί πικρόχολοι θυμούνται ότι για το χαρτί έγραψε ο μ/μ αφού όμως ξεχάσουν το ότι τα έγραφε πριν το 300% ανόδου…)  

 • Κάπως έτσι έγινε με όλα τα καλά χαρτιά του ΧΑΑ. Και είναι τόσα πολλά τα σχετικά παραδείγματα, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς.  Εμείς είμαστε εδώ για να σας ενημερώνουμε όταν ακόμα είμαστε στο πρώτο βήμα. Κάνε την κίνηση σου, και όταν διαβάσεις για την ΠΕΤΡΟ σε 4-5 άλλά sites τότε πούλα τα. Να είσαι σίγουρος ότι θα βρίσκεσαι στο τελευταίο βήμα, τότε που ο λαός ανακάλυψε τι έγινε…

Φιλικά και μην ασχολείσαι με το χαρτί κάθε μέρα. Τοποθετήσου με ορίζοντα 12 μηνών και ξανα-μιλάμε.

 • The S&P 500 is poised to rise 8% into year-end, JPMorgan said in a note on Tuesday.
 • The bank believes fears of a slowdown in economic growth are overblown.
 • JPMorgan increased its S&P 500 year-end price target to 4,600 from 4,400.

Το project στο Ελληνικό και η δημιουργία εντυπώσεων

Είναι απορίας άξιον η ανάγκη του διευθύνοντος συμβούλου της Lamda να γνωστοποιεί την αγορά μετοχών της εταιρίας ή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ύψους περίπου 100 χιλιάδων ευρώ στην προκειμένη περίπτωση.

Η υπόθεση της Lamda, του Ελληνικού και των Malls είναι πολύ σοβαρή και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται και όχι με τη δημιουργία εντυπώσεων που προκύπτουν από τη γνωστοποίηση αγοράς μετοχών από τον διευθύνοντα σύμβουλο!

Και δεν είναι η πρώτη φορά!

Οπότε τα …γνωστά ερωτήματα, θα συνεχίσουν να τίθενται!

Όπως επίσης θα πρέπει να καταστεί αντιληπτό ότι το εμβληματικό project του Ελληνικού είναι ύψους 8 δις., το οποίο δεν περιορίζεται στην ανάπτυξη ακινήτων αλλά είναι σύνθετο!

Υπό αυτή την έννοια η εστίαση αποκλειστικά και μόνο στα διαμερίσματα, στους μεσίτες και τις βίλες είναι αποπροσανατολιστική.

Πηγη: radar.gr

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

Ουμπέρτο Έκο: «Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έδωσαν δικαίωμα λόγου σε λεγεώνες ηλιθίων, που άλλοτε δεν μίλαγαν παρά μόνο σε καφενεία»

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.