Πάρος: Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς – Επί τόπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Βελτιωμένη είναι εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση χθες το βράδυ στην Πάρο, ωστόσο για την κατάσβεσή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς τα ξημερώματα υπήρξαν μικρές αναζωπυρώσεις.

Ειδικότερα, δύο αεροσκάφη κάνουν ρίψεις από αέρος, στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 6 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε χθες το βράδυ, λίγο μετά τις 21.30, από άγνωστη αιτία στους πρόποδες του Αγίου Αντωνίου, κοντά στο μοναστήρι που βρίσκεται εκεί, από την πλευρά του Μώλου και του Καλόγερου. Η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση και στη συνέχεια κινήθηκε με κατεύθυνση το Πίσω Λιβάδι, χωρίς πάντως να απειλήσει κατοικημένη περιοχή. Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η φωτιά άλλαζε συνεχώς κατευθύνσεις ενώ είχαν δημιουργηθεί περισσότερα από δύο μέτωπα. Ωστόσο, ο κίνδυνος που υπήρχε για το μοναστήρι του Αγ. Αντωνίου, -στο οποίο δεν υπήρχαν άνθρωποι-, καθώς και για κάποια σπίτια, αποφεύχθηκε.