Παρέμβαση της υποψ. Ευρωβουλευτή Κατερίνας Μάρκου για τη Γενοκτονία των Ποντίων

DT- Η υπ. ευρωβουλευτής Κατερίνα Μάρκου για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Παρέμβαση της υποψ. Ευρωβουλευτή Κατερίνας Μάρκου για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έθεσε ως προτεραιότητα της η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μάρκου, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Με αφορμή τη σημερινή Ημέρα Μνήμης και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, η κ. Μάρκου κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να απολογηθεί. «Δεν μπορεί η Τουρκία σήμερα να θέλει να θεωρείται υπό ένταξη χώρα της ΕΕ και την ίδια στιγμή να μην αναγνωρίζει τα εγκλήματα που έχει κάνει ενάντια στους Έλληνες του Πόντου και τους Αρμένιους 100 χρόνια πριν» τόνισε.

Η κ. Μάρκου χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 4 χώρες έχουν αναγνωρίσει επίσημα τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, σημειώνοντας ότι «είναι ενδεικτικό της χαλαρότητας και της αδιαφορίας που επικρατεί για το ευαίσθητο αυτό ζήτημα. Δείχνει το έλλειμμα εκπροσώπησης και στρατηγικού σχεδιασμού που έχουμε ως Ελλάδα για τα εθνικά μας θέματα».

«Εφόσον εκλεγώ, θα θέσω ως πρωταρχική μου προτεραιότητα την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» δήλωσε.

  • Κατερίνα Μάρκου
  • υπ. Ευρωβουλευτής
  • τ. Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης – Νέα Δημοκρατία
Print Friendly, PDF & Email