Παρέμβαση εισαγγελέα για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη

Εντολή για έρευνα σχετικά με τα προβλήματα που προκάλεσε η χθεσινή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης.

Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Αθηνά Κωνσταντινίδου να παραγγείλει έρευνα από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Το αδίκημα που θα ερευνηθεί είναι αυτό της πλημμύρας από αμέλεια, πράξη που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Αντικείμενος της έρευνας είναι τυχόν πράξεις και παραλείψεις που συνδέονται με τη συντήρηση φρεατίων και υδρορροών, ώστε να αποφευχθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Από την έντονη βροχόπτωση, που συνοδεύτηκε κατά διαστήματα από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, πλημμύρισαν υπόγεια σπίτια και καταστήματα, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα και ακινητοποιώντας δεκάδες οχήματα σε υπόγειες διαβάσεις και κεντρικούς δρόμους, με αποτέλεσμα οδηγούς να εγκλωβίζονται επί ώρες.

Όπως έγινε γνωστό, η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 470 κλήσεις. Τα συνεργεία της προχώρησαν σε 40 αντλήσεις υδάτων, κυρίως σε περιοχές του κέντρου και της δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ επενέβησαν σε τέσσερις περιπτώσεις για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και για πέντε κοπές δέντρων.