Παρέμεινε σε πτωτική τροχιά το πετρέλαιο, συμπληρώνοντας (4) διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις

Oι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για τις προοπτικές της ζήτησης λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού.

  • Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 70 cents ή 1% και έκλεισε στα 66,59 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 9 Αυγούστου.

Το Brent Οκτωβρίου υποχώρησε 48 cents ή 0,7% στα 69,03 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Αυτό είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 19 Ιουλίου.

Οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινώσει αύριο η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

  • Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές περιμένουν η κυβερνητική έκθεση να δείξει υποχώρηση των αποθεμάτων αργού κατά 3,1 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Αυγούστου, σύμφωνα με δημοσκόπηση αναλυτών από την S&P Global Platts.

Περιμένουν επίσης τα αποθέματα βενζίνης να μειωθούν κατά 2,3 εκατ. βαρέλια και τα διυλισμένα αποθέματα να αυξηθούν κατά 700.000 βαρέλια.