«Παρελθόν» από την Folli Follie ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Την αντικατάσταση του Τζ. Κουτσιολούτσου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Folli Follie αποδέχτηκε η εταιρία, όπως ενημερώνουν οι Νομικοί Σύμβουλοι της Εταιρείας Θ. Σοφός και  Ειρήνη Γεωργακοπούλου.

Την αποπομπή του κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από το διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie ζήτησε από την εισηγμένη εταιρεία η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στηριζόμενη στο νέο θεσμικό πλαίσιο που παρέχει τη σχετική δυνατότητα στην Επιτροπή, όταν υπάρχουν υπόνοιες, ότι η παραμονή μέλους του διοικητικού συμβουλίου στην εταιρεία θα συνιστούσε απειλή για την ομαλή λειτουργία και αξιοπιστία της αγοράς ή/και τα συμφέροντα των επενδυτών.

Στην αίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για αντικατάσταση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, από νέο μέλος, στο Διοικητικό Συμβούλιο, ο κ. Σοφός δήλωσε ότι ο κ. Κουτσολιούτσος παραιτήθηκε ήδη από το Διοικητικό Συμβούλιο για την προστασία των συμφερόντων της Εταιρείας και ότι η Εταιρεία συναινεί να αντικατασταθεί από τον κ. Δημήτριο Βαλαχή του Ευστρατίου, όπως προτάθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ο κ. Σοφός δήλωσε εξερχόμενος της αίθουσας του Δικαστηρίου ότι η Εταιρεία Folli Follie είναι διαθέσιμη σε κάθε έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθώς πληρούνται οι προϋποθέσεις της ορθής λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με τους κανόνες της Εταιρικής Διακυβέρνησης και πιστεύει στην επίτευξη της πολύμηνης διαπραγμάτευσης με τους Ομολογιούχους για την εξυγίανση της Εταιρείας και τη διάσωση της εργασίας 1.000 εργαζομένων, οι οποίοι έχουν πληρωθεί στο ακέραιο και δεν υφίσταται κανένα υπόλοιπο.

Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ασκεί υπεύθυνα νόμιμο εποπτικό έλεγχο, “κι εμείς θα προχωρήσουμε υπεύθυνα σε συνεργασία μαζί με τους εκπροσώπους της, με μοναδικό γνώμονα την επίτευξη του κοινού στόχου, που είναι η επικύρωση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης του χρέους της εταιρείας προς τους Ομολογιούχους, τη διαπραγμάτευση με τους οποίους συνεχίζουμε πυρετωδώς αποτελεσματικά”. Ευχαρίστησε στο τέλος τον κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσο για την ευθιξία που επέδειξε με την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την προστασία των συμφερόντων της.