Παρέλαβε η Ντάουνινγκ Στριτ το πόρισμα της έρευνας για το «partygate»

Παρέλαβε την ενημέρωση για το πόρισμα της εσωτερικής έρευνας που πραγματοποίησε η δημόσια λειτουργός Σου Γκρέι για παραβιάσεις των μέτρων του lockdown με την οργάνωση σειράς πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της προεδρίας της κυβέρνησης.

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι η Σου Γκρέι απέστειλε στον πρωθυπουργό ενημέρωση σχετικά με τις έρευνές της» ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της προεδρίας της κυβέρνησης.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη έως τώρα απειλή για την ηγεσία του, είχε αγνοήσει τις προτροπές βουλευτών των Τόρις να παραιτηθεί, ζητώντας τους να περιμένουν το πόρισμα της έρευνας για το «partygate».

Παράλληλα, η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή την έναρξη έρευνας για ορισμένα από τα πάρτι, για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα, και ζήτησε το πόρισμα της εσωτερικής έρευνας της Σου Γκρέι να μην αναφερθεί στα γεγονότα που ερευνώνται από τη Μητροπολιτική Αστυνομία.