Παράταση ως 25/9 για voucher μέσω ΕΣΠΑ για βρεφονηπιακούς

Παράταση έως τις 25 Σεπτεμβρίου για τις αιτήσεις του προγράμματος επιδότησης voucher ύψους 180 ευρώ για τη φιλοξενία επιπλέον 15.000 παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ ανακοίνωσε η ΕΕΤΑΑ. Το πρόγραμμα αφορά μητέρες που εργάζονται στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ η τελική λίστα των δικαιούχων θα ανακοινωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή στους ωφελούμενους θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών και νηπίων μέσω της «αξίας τοποθέτησης» (voucher), η οποία θα καλύπτει το σύνολο ή μέρος της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών για έντεκα μήνες που αντιστοιχούν στο σχολικό έτος 2020-2021, από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως την 31η Ιουλίου 2021.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε μητέρες βρεφών και νηπίων, μητέρες νηπίων με αναπηρία και σε άτομα τα οποία έχουν και ασκούν κατά νόμο την επιμέλεια των παιδιών.

Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν εργαζόμενοι/ες που είναι μισθωτοί/ές, αυτοαπασχολούμενοι/ες, οι οποίοι/ες είχαν δικαίωμα στη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» περιόδου 2020 – 2021, με την προϋπόθεση ότι δεν έλαβαν voucher και των οποίων το οικογενειακό εισόδημα είναι μικρότερο του ορίου που θέτει το πρόγραμμα και η πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ.