Παρασκευή 25.6.2021 – Χ.Α: Μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (;)- (1)

***
MHN πέφτετε στο τρυπάκι του Dax, του Ακατανόμαστου (ΓΔ) και των καταστροφολόγων

***

ΚΟΙΤΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΟΧΕΣ, όχι δείκτες. Διαβάζουμε, ελέγχουμε τα πάντα. Όσοι φίλοι του μ/μ δεν μπορούν – είτε γιατί δεν έχουν την ώρα είτε γιατί δεν έχουν τις γνώσεις – έχουν μάθει τουλάχιστον πως να κινούνται. Τους αρκεί.

***

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Αν αφαιρέσει κανείς τις περίπου 60 μετοχές με τις οποίες  επ’ ουδενί αξίζει να ασχολείται κανείς μαζί τους, τότε προσφέρει μία εκατοντάδα περίπου μετοχών που συγκροτούν ένα από τα φθηνότερα χρηματιστήρια στο κόσμο αυτή την περίοδο. Μετοχές για όλες τις προτιμήσεις:- Επιθετικές, δυναμικές, άκρως ποιοτικές, υποτιμημένες, ριψοκίνδυνες (όχι πολλές)

****

ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν αλλάζει με τίποτα η προσέγγιση του μ/μ αναφορικά με τον τρόπο που πρέπει κανείς να τις αντιμετωπίζει στο ταμπλό. Μάξιμουμ το 10% του συνολικού κεφαλαίου σας και σε εξαιρετικές περιπτώσεις άντε μέχρι το 15%. Φυσικά απευθύνεται σε ιδιώτες επενδυτές αναγνώστες της.

 • Οι επαγγελματίες του Χ.Α ξέρουν να κινούνται – κάνουν χρήση του stop loss – αυξομειώνουν τις θέσεις τους εν ριπή οφθαλμού- και στο κάτω κάτω της γραφής άλλων κεφάλαια διαχειρίζονται, ως επί το πλείστον. Οι υπόλοιποι ιδιώτες παραγωγάδες τζογαδόροι και να έχουν κερδοφόρες εννέα στις δέκα κινήσεις, θα έρθει η 10η όπου θα τους μηδενίσουν(!)… Ελάχιστοι την γλυτώνουν, το πολύ πολύ δέκα στους 100.

*****

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ: LAMDA DEVELOPMENT, INTΡAKAT


*****

****

ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ: 

Γιατί φεύγουν και θα φεύγουν οι επενδυτές από την Ελλάδα.

 • Του Γιώργου Κράλογλου

Κρατική Βιομηχανία Ζάχαρης. Επιδότηση μισθολογικού κόστους με 1.441 εκατ. στους κρατικούς υπαλλήλους της που δεν πήγαν σε άλλες κρατικές υπηρεσίες!!!

 • Το ποσό, που θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα μεταφερθεί στον ΟΑΕΔ μέσω του υπουργείου Εργασίας (!!), θα καταβληθεί απευθείας στους δικαιούχους εργαζόμενους για την κάλυψη των υποχρεώσεων της εταιρείας προς το προσωπικό για το χρονικό διάστημα 16/10/2019 έως 31/5/2021(!!).

Σημειώνεται ότι μερίδα πρώην εργαζόμενων της ΕΒΖ έχουν αποχωρήσει μέσω προσυνταξιοδοτησης ενώ αρκετοί έχουν μετακινηθεί σε κρατικές εταιρείες, ή κρατικές υπηρεσίες(!!) (“Bonus 1,44 εκατ. στους εργαζόμενους της ΕΒΖ”).

 • Είναι ή δεν είναι το χάλι μας το μαύρο, σε παραγωγή και επενδύσεις στην Ελλάδα, τα 50 χρόνια που οραματιστήκαμε τον Στάλιν να εγκαινιάζει βιομηχανική ανοικοδόμηση στην ελληνική σοβιετία;

Αναρωτηθήκαμε ποτέ τι κέρδισε ο φορολογούμενος ή ο ιδιώτης επιχειρηματίας από τις (κάποιας άλλης εποχής) κομματικές πρωτοβουλίες να στήσουμε και κρατική βιομηχανία ζάχαρης, υπολογίζοντας ότι η τροφοδοσία και λειτουργία θα εξασφάλιζε στο κόμμα 5-8 έδρες στη Βουλή; Αυτό δεν αποδείχθηκε τελικά;

 • Η κρατική ζάχαρη δεν έβγαλε κέρδος στον φορολογούμενο που την πλήρωσε. Έβγαλε όμως ψήφους… Συντήρησε κόμματα και κυβερνήσεις, που ζαχαρώθηκαν… στη συνέχεια.

Τι και αν τρομάζουν τώρα, τους ξένους και ντόπιους επενδυτές, οι συνεχείς ανάγκες των δημοσίων επενδύσεων και η φορολογία. Τι και αν φεύγει (σοβαρό μέρος) της άλλης βιομηχανίας τροφίμων που φαντάσθηκε αναπτυξιακές πολιτικές και κίνητρα για επεκτάσεις.

 • Μήπως είναι μακριά η Ρουμανία, η Τσεχία, η διπλανή μας Αλβανία ή και η Τουρκία, που ποτέ δεν είπε όχι στις ελληνικές παιδικές τροφές.

Ποιος νοιάστηκε για τη βιομηχανία στην Ελλάδα. Και αν την χάσουμε τι έγινε; Κρατάμε τη ραχοκοκαλιά της… Τη βιοτεχνία. Τους μικρούς. …Άντε και τους μικρομεσαίους για να έχουμε επιχειρήσεις να μαδάμε…

 • Τα βλέπουν οι επενδυτές. Πού να επενδύσουν λοιπόν, όταν το κράτος τούς περιμένει φορολογικά στη γωνία, για να συντηρήσει την κρατική ΛΑΡΚΟ. Την τρέφει εδώ και 30 χρόνια. Της έδωσε να φάει κεφάλαια της ΔΕΗ, με κουρελόχαρτα που είχαν μορφή μετοχών…
 • Την τάισε με πάνω από 200.000.000 από τους φορολογούμενους όπως και την κρατική Ζάχαρη, καλή ώρα… Της δίνουν ακόμη, ό,τι βρούνε στον πάτο του κρατικού κορβανά, για να την ντύσουν, να την στολίσουν και να την πουλήσουν προικισμένη…

Μπορεί να μην τα πήγε καλά το κρατικό νικέλιο. Από βουλευτικές έδρες όμως να μην έχουμε παράπονο. Προσλήψεις και ρουσφέτια όλο και κρατούσαν κόσμο στη Βουλή. Έτσι την χάνεις τη ΛΑΡΚΟ;

 • Τα κρατικά ναυπηγεία και η ΕΑΒ με τις κρατικές κατασκευές για την άμυνα μας; Που τα πας αυτά; Φτύσαμε αίμα μετά το 1980 για να πείσουμε τη Βουλή να μην δώσει “ούτε μια δραχμή στο Νιάρχο τον ληστή…” .

Πόσο πλήρωσε ο ελληνικός λαός τα κρατικά ναυπηγεία; Μια φορά; Γελιέστε… Τα πλήρωσε και τα ξαναπλήρωσε, δύο και τρεις φορές.

 • Τα ίδια και με την κρατική ΕΑΒ. Και ας μην πρόλαβε… την τεχνολογία που ακολουθούν κάποιοι ανόητοι Γερμανοί, Γάλλοι και άλλοι στην Ευρώπη. Από βουλευτές όμως; Λίγους εξασφάλισε η ΕΑΒ, στη Βουλή;

Ποιος στηρίζει την αντιπολίτευση των δυνάμεων της αριστεράς και της προόδου…, αν δεν ήταν η ΕΑΒ και τα αιτήματα των κρατικών της υπαλλήλων. Πού θα εύρισκε η αντιπολίτευση της αριστεράς και της προόδου, λόγους να γεμίζει το αγαπημένο της πεζοδρόμιο…

 • Άσε την κρατική ΠΥΡΚΑΛ. Την ξεχάσαμε τόσο γρήγορα και τόσο άδικα. Αείμνηστος ο Μποδοσάκης που την φόρτωσε στο κράτος. Ξέρετε τι ψήφους έφερε η ΠΥΡΚΑΛ στη Βουλή, μέχρι προχθές που αποφασίσαμε να την κάνουμε πάρκο; Ξέρετε πόσες κόκκινες, ροζ, πράσινες και πρασινομπλέ…δυνάμεις της προόδου έβγαλε στον δρόμο η ΠΥΡΚΑΛ; Μην τα ξεχνάμε αυτά.

Αλλά οι “ανόητοι” ιδιώτες επενδυτές ή οι πολυεθνικές δεν τα βλέπουν όπως εμείς. Θέλουν, λέει, να επενδύσουν σε χώρα με σταθερή και μακρόχρονη φορολογική πολιτική. Χώρα όπου τα προβλήματα της οικονομίας είναι οικονομικά.

 • Και το βάζουν στα πόδια όταν συναντούν οικονομίες χωμένες στα πολιτικά προβλήματα. Κυβερνήσεις που μένουν στην εξουσία επειδή γδέρνουν τον ιδιώτη!! Επειδή διαλύουν την ιδιωτική οικονομία!! Την διαλύουν γιατί δεν έχουν τι να την κάνουν. Έχουν τη δική τους. Την κρατική… Έχουν τα ναυπηγεία, τη Ζάχαρη, τη ΛΑΡΚΟ, την ΕΑΒ…

george.kraloglou@capital.gr

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ του μ/μ 

@14:00

INTRALOT: Πάλι στα λαγούμια τους τρέχουν να κρυφτούν κρυφτούν οι συμβουλάτορες των συνδαιτημόνων τους, που δεν μπορούν να δούν πέρα από την μύτη τους. Ε, ρε κάτι πλάκες… Και που είσθε ακόμα… Θα πέσει πολύ γέλιο. Ο μ/μ ποτέ δεν παραμυθιάζει τους αναγνώστες του, εξ ου και το σταθερά νούμερο 1 χρηματοοικονομικό site…

@14:10

ΙΛΥΔΑ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οπου θέλουν την πηγαίνουν την μετοχή οι διαχειριστές της. Παραμένει μία από τις πλέον υποσχόμενες του χώρου λόγω Know How σε συγκεκριμένους τομείς του και με δ/νοντα σύμβουλο που ξέρει την δουλειά του (εξαιρετικό το βιογραφικό του, άριστο θα λέγαμε)…

 • ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
– Γερό άδειασμα προχθές και την Παρασκευή – μάζεψαν πολλά χαρτιά χαμηλά και απέκτησαν ρευστότητα… Τίποτα να μην σας εκπλήσσει στο ταμπλό. Οι απότομες διορθώσεις είναι ίδιον bull Αγοράς. Δεν υπάρχει λόγος να μεγαλοπιάνεστε και να ακολουθείτε τα θεσμικά κατευθυντήρια γραμμών. Ανεξαρτητοποιηθείτε, για να αποκτήσετε ψυχική ηρεμία αφενός και ευζωία αφετέρου.

@16:35

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Για να μην παραπονιέστε που δεν έχουμε κάνει αναφορά πρόσφατα στη δική της περίπτωση…
 • Μετά την απότομη αναρρίχηση της πάνω από τα 2,00 ευρώ προ 15ημέρου, διόρθωσε και ξεκινά το νέο δρομολόγιο της με πρώτο στόχο τα 2,2000 ευρώ που θα την αποτιμούν σε περίπου… 74 εκατ.ευρώ.
ΟΜΩΣ στα δικά μας μάτια αυτό φαντάζει – εν όψει των έργων πανταχού εν Ελλάδι – πολύ συντηρητικό. εκτιμώντας τουλάχιστον διπλασιασμό της τρέχουσας αποτίμησης της σε 60-61 εκατ. ευρώ (1,8100 με 1,8200 ανά μετχ τώρα) όπου και πάλιν θα απέχει αισητά της αντίστοιχης της Aβαξ (στα 158,5 εκατ. ευρώ τώρα!!!).
 • ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ…
ΣΥΝΤΟΜΑ και το δικό μας report, κάποια στιγμή μέσα στο Σαββατοκύριακο…

@16:45

ΙΝΛΟΤ + ΙΝΤΚΑ + ΙΝΚΑΤ: Λέγανε που λέγανε ότι ο μ/μ είναι θυγατρική του Σώκρατες, τώρα θα έχουν σκάσει! Αφήστε τους όμως να λένε, μας δροσίζουν με τα κρύα αστειάκια τους.
 • Ο μ/μ το μόνο που θέλει είναι να βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο τους οι δικοί του αναγνώστες και τίποτα άλλο. Κανείς δεν μπορεί να μας (εξ)αγοράσει, γιατί απλά ξέρουμε την πραγματική αξία μας. Που είναι αδιαπραγμάτευτη.

Παλαιότερα έλεγαν για τον Ευάγγελο και μετά για τον Περιστέρη… Ελληνάρες, κουτσομπόλες και το κακό συναπάντημα!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΙΚΑΣ- Β.Ν:

ΑΓΟΡΑ: Περιπλάνηση στις 910 μονάδες με το τζίρο να παραμένει χαμηλός, αλλά και αρκετά χαρτιά από τα μικρομεσαία να ξεχωρίζουν. Αυτό μας αρκεί, γιατί για πολλούς μήνες βλέπαμε την αδιαφορία των επενδυτών απέναντι σε αυτές τις μετοχές που δεν έκαναν όγκο, αλλά είχαν εξαιρετικά θεμελιώδη και φυσικά μερισματικές αποδόσεις.

Δεν μας αρέσουν τα σχόλια του τύπου «δεν κάνει όγκο» λες και θα αγοράσει 100 χιλ. μετοχές. Αλλά θα πούμε και πως μπήκε ξένος και πήρε το 6% εταιρείας που μερικούς μήνες πριν ήταν στην Εναλλακτική Αγορά και έκανε ελάχιστους όγκους. Δεν πήρε να πουλήσει αύριο και με τη μία. Και δε χρειάστηκε ούτε εκθέσεις αναλυτών, για να πάρει τα χαρτιά.

Τα μικρομεσαία έχουν αποκτήσει εδώ και καιρό πονταρίσματα και ελπίζουμε οι επενδυτές να τα «αγαπήσουν», όπως τα αγαπάει η στήλη. Γιατί δε μηδένισαν τους επενδυτές, όπως οι τραπεζάρες που κάνουν και μεγάλους όγκους. Δεν «έφαγαν» 10 χρόνια χωρίς μέρισμα. Αξίζουν μια πιο προσεκτική ματιά και φυσικά δε θέλουμε το ενδιαφέρον να είναι εφήμερο. Έτσι θα μπορέσουν να γίνουν κάποια από αυτά μεγαλύτερα.

ΜΙΚΡΑ: Επένδυση σε αυτά είναι να έχεις πάρει 1-2 χιλ. τεμάχια, τότε που δεν τα κοίταζε κανείς και οι μερισματικές αποδόσεις δεν ήταν στο 3% αλλά στο 13%. Που αν τα είχες κρατήσει 5-6 χρόνια μπορεί να είχες ακόμα και μηδενικό κόστος κτήσης. Να σου είχε δηλαδή δώσει η εισηγμένη, όλη την αξία της τοποθέτησης σε μετρητά. Έτσι τα βλέπει η στήλη και όχι ως «γκανιάν» για γρήγορο κέρδος.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Η συσσώρευση συνεχίστηκε. Καλή εικόνα από Lamda, έχει και τους λόγους της. Αντίδραση από Viohalco και ενδιαφέρον για Alpha Bank λόγω ΑΜΚ, αλλά χωρίς μεγάλες μεταβολές. Απώλειες λόγω μερίσματος στη Μυτιληναίος, απώλειες για Aegean και ΕΤΕ και ηπιότερες για Πειραιώς.

ΡΙΣΚΟ: Η έκτακτη σύσκεψη για τα κρούσματα στην Κρήτη της μετάλλαξης Δέλτα, δημιουργεί κάποιες πρόσθετες ανησυχίες στη στήλη, καθώς θα μπορούσε να επηρεάσει την ανάπτυξη της χώρας. Μαζί με τους προηγούμενους κινδύνους που έχουμε αναφέρει λίγες συνεδριάσεις πριν, θεωρούμε πως πρέπει να φυλαγόμαστε. Δηλαδή το ρίσκο νομίζουμε πως αυξάνεται.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ: Θα έχουμε αύριο ένα θεματάκι, στην κατηγορία Χρηματιστήριο, λογικά, όπου κάνουμε την υπόθεση με βάση και κάποιες εκτιμήσεις, αλλά και ανακοινώσεις που έχουμε, για τα πιθανά P/E του 2021 και νομίζουμε πως οι μικρομεσαίες και πάλι θα ξεχωρίσουν.

ΔΕΗ: Καλά κάνει η διοίκηση και κοιτάζει τα EBITDA, γιατί αυτά θα πληρώσουν τις τράπεζες, αλλά εμάς μας ενδιαφέρουν τα καθαρά κέρδη και το πότε θα δώσει μέρισμα. Φυσικά και 1,1 δισ. ευρώ EBITDA κάνει κάποια αίσθηση και συγκρίνεται με την αποτίμηση αλλά η τελική γραμμή πληρώνει τους μετόχους. Διαγραμματικά τώρα, η μετοχή συνεχίζει να μας αρέσει.

ΟΛΘ: 30 Ιουνίου θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα και θα δώσει στους μετόχους του καθαρό το ποσό των 1,349 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΥΑΘ: Η διάσπαση των 5 ευρώ έδωσε μία κίνηση στη μετοχή, αλλά όχι με το ρυθμό που θα θέλαμε ή που κατά την άποψή μας έπρεπε. Τώρα θα μας πείτε μα είναι αδάνειστη, βγάζει κέρδη, μοιράζει μερίσματα και ο λαός θέλει turnaround stories, υποθέσεις, ΑΝ, αναδιαρθρώσεις δανείων και τέτοια. Τι να τις κάνουν τις κερδοφόρες… Στα 5,20 ευρώ, αμετάβλητη με υψηλό ημέρας τα 5,26 ευρώ.

LAMDA: Θα δοκιμάσει και πάλι να κλείσει το χάσμα που είχε αφήσει από τη μεγάλη πτώση του Φεβρουαρίου 2020 λόγω του ξεσπάσματος της πανδημίας. Η υπογραφή του Ελληνικού αλλάζει τα δεδομένα και ήδη νομίζουμε πως έχει αρχίσει να αποτυπώνεται.

VIOHALCO: Κοντά σε καλή στήριξη η μετοχή, έχει κάνει μία καλή διόρθωση και μένει να δούμε πως θα αντιδράσει στα τρέχοντα επίπεδα. Σήμερα έδειξε διάθεση αντίδρασης, αφού πλησίασε τα 4,40 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ωραία κίνηση σήμερα και θα μπορούσαμε να πούμε πως πλησιάζει σε καλή αντίσταση, αλλά εδώ έχει τρέξει και ο κάθε πικραμένος και είναι από τις λίγες που δεν έχουν δώσει κίνηση. Και μάλιστα οι επενδύσεις που έχει κάνει είναι σε καράβια, όπου να ναύλα έχουν πάει στη στρατόσφαιρα. Άποψη της στήλης είναι πως ήδη θα έπρεπε να δοκιμάζει να σπάσει την περιοχή 1,90-1,95 ευρώ. Αύριο ενημέρωση από τη διοίκηση και έχουμε πολλά να ρωτήσουμε.

CENTRIC: Πάνε οι αγοραστές να κερδίσουν το στοίχημα και να σπάσουν ανοδικά τα 0,34 ευρώ. Νομίζουμε πως το έχουν σχεδόν πετύχει. Υψηλό ημέρας στο κλείσιμο, άνοδος 5,45% και τιμή 0,3480 ευρώ. Ο όγκος στις 312 χιλ. τεμάχια.

FLEXOPACK: Έχει καιρό να μας απασχολήσει λόγω απουσίας επενδυτικού ενδιαφέροντος. Είναι όμως μεταξύ των λίγων πλέον φθηνών μετοχών του ΧΑ με βάση τα κέρδη του 2020. Αν φέρει περισσότερα το 2021 τότε το περιθώριο ανόδου μεγαλώνει. Με χαμηλό όγκο στα 8,95 ευρώ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Εδώ η εικόνα παραμένει ίδια. Τσάμπα η μετοχή, αλλά οι πωλητές δεν την αφήνουν να πάρει ανάσα. Χάνουμε το χρόνο μας και ίσως κακώς την κρατάμε ακόμα στις επιλογές μας. Αλλά με τέτοια ακίνητα δε μπορείς να κάνεις αλλιώς.

INTRALOT: Όπως έχουμε ξαναγράψει με τέτοια αποτίμηση όπου θέλουν την πάνε. Και έχουν να τη δικαιολογήσουν. Δυνατή κίνηση σήμερα και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 0,24 ευρώ με άνοδο 16,50% και όγκο 1,2 εκατ. τεμάχια.

FRIGOGLASS: Στο +11,11% και στα 0,14 ευρώ η συγκεκριμένη με όγκο 1,4 εκατ. τεμάχια.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Κατοχυρώθηκαν κέρδη όπως αντιλαμβανόμαστε γιατί κάποιες εβδομάδες πριν είχε κάνει σημαντικό όγκο σε χαμηλότερα επίπεδα. Στο -5% και στα 1,90 ευρώ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Διόρθωση και εδώ 3,77% και κλείσιμο στα 2,04 ευρώ. Δε θέλουμε να μας ακυρώσει την ανοδική διαφυγή που θεωρούμε πως έκανε.

Γιώργος Κατικάς – www.bankingnews.gr
george.katikas@gmail.com


ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για Άβακα (+3,15%, είχε προηγηθεί “καρέ” πτωτικών συνεδριάσεων) και Intralot (+16,5%, με κλείσιμο σε υψηλά 17 μηνών και αφού είχαν προηγηθεί τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις)

 • Το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο σε ΛΕΒΠ (+9,59%), Flexopack (+4,07%), Q&R (+2,69%) και Γενική Εμπορίου (+1,45%), αύξησαν συναλλαγές οι ΞΥΛΚ (+9,37%), Τεχν. Ολυμπιακή (+3,64%) και Βογιατζόγλου (-5%), ο Κυριακούλης (+5,93%) θέλει κλείσιμο υψηλότερα των 1,55 ευρώ για να αλλάξει, τεχνικά, επίπεδο, ενώ σε νέα υψηλά 86 μηνών έκλεισε η Centric (+5,45%).

Χωρίς πειστικούς αγοραστές ΛΕΒΚ (+7,73%) και AS Company (+4,48%), θέλει κλείσιμο υψηλότερα των 4,86 ευρώ για να βελτιώσει την τεχνική εικόνα της η Profile (+1,10%), δίπλωσαν τις ανοδικές συνεδριάσεις οι Ιντρακάτ (+5,73%), ΚΛΜ (+2,47%), Byte (+2,59%), Ίλυδα (+2,24%) και Δομική Κρήτης (+2,43%), με τις δύο τελευταίες να έχει προηγηθεί “πενταρέ” πτωτικών συνεδριάσεων, ενώ σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε η Epsilon Net (+0,69%).

Παρουσία πωλητή σε Doppler (-7,69%), CPI (-1,10%) και Ικτίνο (-3,09%), τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την Τρ. Αττικής (-1,55%), οι όροι της Α.Μ.Κ. που ανακοινώθηκαν έφεραν πωλήσεις στην Ελγέκα (-3,06%), κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στην Έλαστρον (-3,77%), “αλλάζει πίστα” με κλείσιμο υψηλότερα των 0,144 ευρώ η Frigoglass (+11,11%), ενώ σε υψηλά 223 μηνών έκλεισε η Space (+1,01%).

*********

 • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.