Παραμένει το σήμα αγοράς σε γδ, ftse25 και ΔΤΡ – Τεχνική εικόνα για γεκτερνα, τενεργ, ολυμπ & ινκατ

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύθηκε από την έναρξη της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 897,44 μονάδες, με την συμπλήρωση δύο ωρών διαπραγμάτευσης. Στο δεύτερο μισό τα κέρδη για τον γενικό δείκτη άρχισαν να περιορίζονται, χωρίς όμως να κινδυνέψει να βρεθεί σε αρνητικό έδαφος.

  • Η αδυναμία του γενικού δείκτη να διασπάσει για ακόμη μία φορά το σημαντικό επίπεδο αντίστασης των 900 μονάδων, προϊδεάζει για μια νέα μικρή διόρθωση την επόμενη εβδομάδα, κι ένα νέο γύρο ψυχολογικής πίεσης για τους επενδυτές, χωρίς όμως αυτό να ακυρώνει το θετικό σενάριο σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Το ποσοστό των εταιρειών του δείκτη FTSE που έκλεισαν με σήμα αγοράς διαμορφώθηκε στο 48% έναντι 28% την προηγούμενη εβδομάδα, με μόνη την μετοχή της Alpha Bank να ακυρώνει το σήμα πώλησης από τις συστημικές.

  • Η μετοχή του ΟΠΑΠ διατηρήθηκε πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με την μετοχή της ΔΕΗ να ολοκληρώνει επίσης πάνω από αυτήν, ενώ η μετοχή του ΟΛΠ έκλεισε ακριβώς πάνω στο όριο της υπεραγορασμένης ζώνης.

Από τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη σημείωσε η μετοχή της ΔΕΗ με 18,93%, με τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες να πραγματοποιεί η μετοχή του ΟΤΕ με 3,49%.

Από τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη πραγματοποίησε η μετοχή της MLS με 5,08%, ενώ τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε η μετοχή του Κέκρωπα με 35,77%.

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η εβδομάδα για τον γενικό δείκτη, με το σήμα αγοράς να παραμένει, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 915 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 816 μονάδες (γραμμή ΓΔ), με τον όγκο να διαμορφώνεται (119,94 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (134,47 εκατ. τεμάχια).

Ο δείκτης FTSE πραγματοποίησε εβδομαδιαία κέρδη 2,20%, καταφέρνοντας να διατηρηθεί για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, διατηρώντας το σήμα αγοράς. Η αντίσταση βρίσκεται στις 2.275 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 2.108 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Ο δείκτης FTSEM πραγματοποίησε εβδομαδιαία κέρδη 0,28%, παραμένοντας για ακόμη μία εβδομάδα σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, καθώς συνεχίζει να βρίσκεται κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα, και πενήντα ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.428 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.162 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Επέστρεψε σε θετικό πρόσημο ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος έκλεισε με εβδομαδιαία κέρδη 3,63%, διατηρώντας στο εβδομαδιαίο γράφημα το σήμα αγοράς, ολοκληρώνοντας κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.000 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 760,7 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Η μετοχή της Γεκ Τέρνα έκλεισε στα 6,90 ευρώ με κέρδη 1,77%, ολοκληρώνοντας στο εβδομαδιαίο γράφημα πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, διατηρώντας το σήμα αγοράς. Η αντίσταση βρίσκεται στα 8,0635 ευρώ, και η στήριξη στα 6,1576 ευρώ.

Η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής έκλεισε στα 7,77 ευρώ με κέρδη 5%, ολοκληρώνοντας στο εβδομαδιαίο γράφημα πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να ακυρώνεται. Η αντίσταση βρίσκεται στα 7,7715 ευρώ, και η στήριξη στα 7,0806 ευρώ.

Η μετοχή της Ολυμπιακής Τεχνικής έκλεισε στα 2,36 ευρώ με κέρδη 7,27%, ολοκληρώνοντας στο εβδομαδιαίο γράφημα πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης όμως να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στα 2,5258 ευρώ, και η στήριξη στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, στα 2,2124 ευρώ.

Η μετοχή της Ιντρακάτ έκλεισε στα 1,66 ευρώ με κέρδη 1,53%, ολοκληρώνοντας στο εβδομαδιαίο γράφημα για ακόμη μία εβδομάδα κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,8267 ευρώ, και η στήριξη στα 1,2167 ευρώ.

Μικτά πρόσημα σημειώθηκαν στις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση του πενταετούς να διαμορφώνεται στο 0,503% με πτώση 8,97%, και του δεκαετούς στο 1,349% με πτώση 3,40%.

  • Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA
  • http://new-economy.gr

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.