Παραλήρημα Μπαχτσελί: «Ο Μητσοτάκης κάνει προβοκάτσιες στο Αιγαίο για να προκαλέσει ένοπλη σύγκρουση»

Σειρά του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, του ακροδεξιού εταίρου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν σήμερα να συνεχίσει τις φραστικές προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας και των ελληνικών νησιών, εξαπολύοντας ακραίες απειλές για τα Δωδεκάνησα και εγκαλώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιδιώκει ένοπλη σύγκρουση με την Άγκυρα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

«Η Τουρκία δεν υποχωρεί από τα δικαιώματά της, δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματά της… Η ελληνική κυβέρνηση φταίει, καθώς έχει παραβιάσει τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων, στρατιωτικοποιώντας τα νησιά. Έχει ευθύνες απέναντι στο διεθνές δίκαιο. Επιπλέον, η καρδιά και η όψη των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία! Όποιος αγγίξει τη φλέβα μας θα του ξεριζώσουμε την καρδιά» δήλωσε ο Μπαχτσελί.

Όπως είπε, η Άγκυρα επιθυμεί το Αιγαίο να είναι «μια θάλασσα ειρήνης και γαλήνης» και από την άλλη πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση, «μόνο ο άτυχος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα πληρώσουν το τίμημα».

Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, που συγκυβερνά με το κόμμα του Ερντογάν, χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό «όργανο των ξένων δυνάμεων σαν τους παππούδες του» και τον κατηγόρησε πως κάνει προβοκάτσιες «για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης».

«Ο Μητσοτάκης, σαν τους παππούδες του, γίνεται όργανο των ξένων δυνάμενων και με τις ενέργειες και τη ρητορική του οδηγεί την κατάσταση στο να ξεχειλίσει το ποτήρι. Επισκέπτεται τα νησιά που είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας, επιχειρεί να προκαλέσει την Τουρκία και βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας. Προσπαθεί να κάνει προβοκάτσιες, για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης, εάν χρειαστεί, καθώς θέλει να κάνει το Αιγαίο ελληνική θάλασσα» έφτασε να πει.

Οι αναφορές Μπαχτσελί στον Έλληνα πρωθυπουργό δεν τελείωσαν εκεί, καθώς καταλόγισε στον Κ. Μητσοτάκη ότι γυρνά από χώρα σε χώρα δείχνοντας τον χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας» και παραπονιέται για την Τουρκία. «Γυρίζει από χώρα σε χώρα, από νησί σε νησί, μας δείχνει τα όπλα, με τον χάρτη της “γαλάζιας πατρίδας” παραπονιέται για τη χώρα μας», ανέφερε και πρόσθεσε: «Για εμάς η πατρίδα είναι μία. Η πατρίδα είναι τιμή. Δεν υπάρχει διαφορά σε θάλασσα και ξηρά. Όσα εχθρικά χέρια την αγγίξουν θα σπάσουν. Όσοι θέλουν να πνιγούν στο Αιγαίο δεν πρέπει να σταματήσουν και να έρθουν μπροστά μας».