Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.

Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, έκανε δεκτή την παραίτησή του, τον κάλεσε, ωστόσο, να παραμείνει στη θέση του μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αντικατάστασης.

Στη συνάντησή τους ο Μανώλης Παναγιωτάκης ενημέρωσε τον υπουργό Ενέργειας για την κατάσταση της επιχείρησης και έθεσε στη διάθεση του υπουργού την παραίτησή του «για να διευκολύνει την κυβέρνηση στην άσκηση της πολιτικής της».

Ο Κωστής Χατζηδάκης, όπως έγινε γνωστό, ευχαρίστησε τον Μανώλη Παναγιωτάκη για τις προσπάθειες που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΗ, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών για τη μείωση του μεριδίου της επιχείρησης στην αγορά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα.

Ο Μανώλης Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε για τη στενή παρακολούθηση όλων των θεμάτων και τη συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειαςσε σχέση με τα άμεσης προτεραιότητας ζητήματα της ΔΕΗ.

Το ζήτημα της ΔΕΗ αποτελεί προτεραιότητα στην ατζέντα του Κωστή Χατζηδάκη, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό κατά την παράδοση-παραλαβή. Συγκεκριμένα, ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε πως προτεραιότητα είναι ένα σχέδιο σωτηρίας της.