Παραιτείται από την προεδρία της ΕΠΟ ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Την απόφαση να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΠΟ έχει πάρει ο Θοδωρής Ζαγοράκης ο οποίος ήδη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει την απόφαση του.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης ο Ζαγοράκης πήγε από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Γουδί κι ενημέρωσε τους συμβούλους της ΕΠΟ για την απόφασή του να παραιτηθεί.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια πολύ ξαφνική εξέλιξη για την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Ζαγοράκης φερόταν να ασχολείται σοβαρά με την Εθνική ομάδα, αλλά και με την υπόθεση του νέου τεχνικού της, έχοντας ουσιαστικά αποφασίσει μετά την ισοπαλία με το Κόσοβο να λύσει τη συνεργασία της ομοσπονδίας με τον Τζον Φαν Σιπ.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και της Εθνικής ομάδας αναμένεται να προχωρήσει και σε επίσημη τοποθέτηση για την απόφαση του, ενώ δεν θα είναι και στο ΟΑΚΑ για να δει από κοντά την αποψινή αναμέτρηση με τη Σουηδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Ζαγοράκης αφού ενημερώσει την Κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη αναμένεται να θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Οι λόγοι που ο 49χρονος παραιτείται από την ΕΠΟ είναι λόγοι ηθικής και αρχών και δεν έχουν να κάνουν με την πρόσφατη υπόθεση του Άρη με το -6.

 Επίσης κατάλαβε στους πέντε μήνες που διατέλεσε πρόεδρος της ΕΠΟ πως δεν είναι σε θέση να διοικήσει με τον τρόπο που εκείνος ήθελε όταν ανέλαβε τα ηνία της ομοσπονδίας, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να τον επιλέξει ως πρόσωπο κοινής αποδοχής.