Παραδόθηκε ο Ρομά που είχε αποδράσει από την Ευελπίδων

Παραδόθηκε προχθές το βράδυ τη Δευτέρα στο τμήμα ασφαλείας της Κηφισιάς ο 43χρονος Ρομά  ο οποίος  κατάφερε να διαφύγει από τον χώρο των δικαστηρίων της πρώην Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Ο άνδρας είχε συλληφθεί στις 3 Απριλίου και μετήχθη στα δικαστήρια, προκειμένου να απολογηθεί σε ανακριτικό τμήμα.

Ο 43χρονος είναι μέλος της σπείρας που διέπραττε κλοπές από σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής και η οποία εξαρθρώθηκε από το τμήμα Ασφάλειας Αττικής.

Στα δικαστήρια ήταν συγκεντρωμένοι συγγενείς τους, έσπρωξαν τους αστυνομικούς και ο ένας από τους δράστες, ο 43χρονος κατάφερε με αυτό τον τρόπο να φύγει.

Το χρονικό

Ο 43χρονος μαζί με άλλα τέσσερα μέλη της σπείρας, ηλικίας 24 έως 47 ετών, συνελήφθησαν στο Μαρούσι από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), λίγη ώρα μετά την απόπειρα διάπραξης κλοπής στην περιοχή με το πρόσχημα παράδοσης χαλιών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τον Ιούνιο του έτους 2018, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι κατηγορούμενοι μετέβαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου με το πρόσχημα πώλησης ή παράδοσης εμπορευμάτων (χαλιών, φρούτων κλπ), προσέγγιζαν οικίες και έπειθαν τους ενοίκους να τους επιτρέψουν την είσοδο σε αυτές.

Print Friendly, PDF & Email