Παράδοση κυριαρχίας και πόρων: Πάμε «φουλ» για «συνεκμετάλλευση»

Παράδοση κυριαρχίας και πόρων: Πάμε «φουλ» για «συνεκμετάλλευση»

  • – Η Ν.Μπακογιάννη «μαλώνει» τον Αρχηγό του ΠΝ
….

Και οι χώρες αυτές είναι στην παρούσα φάση μόνο το Ισραήλ και εν μέρει η Γαλλία. Η Αίγυπτος δεν είναι η περίπτωση χώρας που θα πολεμήσει στο πλευρό της Ελλάδας κατά της Τουρκίας για πολλούς και διάφορους λόγους. Το «βαθύ» αιγυπτιακό κράτος, πέραν της κυβέρνησης αλ Σίσι, παραμένει αντι-ισραηλινό και φιλότουρκο.

  • Εν πάση περιπτώσει καμία τέτοια κίνηση δεν καταγράφεται από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πέρα από τις αερολογίες περί «στήριξης», «αλληλεγγύης» και «καταδίκης» της Τουρκίας (όταν συμβαίνει κι αυτό γιατί π.χ. ο καθ’ύλην αρμόδιος οργανισμός, ο ΟΗΕ μας έριξε «χαστούκι»).

Αυτό που υπάρχει είναι μια καθαρή και σαφής πρόθεση «συνεκμετάλλευσης» με την Τουρκία των υποθαλάσσιων οικονομικών πόρων, οι οποίοι όμως… ανήκουν στην Ελλάδα!

Ακόμα και ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ μίλησε απόψε για ύπαρξη υφαλοκρηπίδας όλως ανεξαιρέτως των ελληνικών νησιών, όταν ο Ν.Δένδιας έχει προχωρήσει σε έναν επικίνδυνο διαχωρισμό «μικρών και μεγάλων νησιών»!

  • Το ζήτημα είναι ότι η ίδια η αδελφή του Ελληνα πρωθυπουργού, η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία φυσικά «περνάει» προς τα έξω το κλίμα που επικρατεί μέσα στην οικογένεια για το θέμα, έλαβε τις τελευταίες ημέρες θέσεις οι οποίες πέρασαν «στα ψιλά», αλλά είναι απόλυτα χαρακτηριστικές του κλίματος στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης ως προς τον τελικό σκοπό της «συνεκμετάλλευσης» (όπου «συνεκμετάλλευση» είναι η παραχώρηση οικονομικών δικαιωμάτων επί περιοχών ελληνικής κυριαρχίας).

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής Χανίων και αδελφή του πρωθυπουργού, δήλωσε συγκεκριμένα μιλώντας στο Action 24 και στην εκπομπή «Αντιθέσεις»:

  • Αρα, ότι πράξουμε, πρέπει να το πράξουμε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και πάνω απ’όλα «να μην βγάλουμε τον Στόλο στο Αιγαίο» και, προς Θεού, «να μην πυροβολήσουμε».

Και η παρατήρηση γίνεται με επιθετικό τρόπο και φυσικά απαντά στον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχο Νίκο Τσούνη ο οποίος ήταν σαφής στην δική του τοποθέτηση: «Θα πάμε μπροστά, θα ρίξουμε κι όσες φάμε».

Από την μία πλευρά λοιπόν είναι η αδελφή του πρωθυπουργού που λέει «Τι θέλουν, να βγάλουμε τον Στόλο και να πυροβολούμε;»  και από την άλλη τον Αρχηγό του Ναυτικού (μέχρι τον άλλο μήνα που θα το αποστρατεύσουν) που λέει «Θα πάμε μπροστά και θα ρίξουμε».

Ποιος λέτε ότι θα επικρατήσει;

Δεν περιορίζεται μόνο εκεί η ψυχολογική προετοιμασία για την «συνεκμετάλλευση» : Υπάρχουν και οι «βοήθειες», όπως ο φιλομητσοτακικός εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο οποίος μετά την αρθρογραφία του υπέρ της λύσης του δημογραφικού προβλήματος με «μπόλιασμα» των Ελλήνων από τους «μετανάστες», μιλώντας στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή των Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου, τοποθετήθηκε ευθαρσώς υπέρ της «συνεκμετάλλευσης» με την Τουρκία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Η συνεκμετάλλευση είναι ο δρόμος της λογικής» και «Θεωρώ ότι η λέξη συνεκμετάλλευση είναι αρκετά δαιμονοποιημένη».

  • Επιπλέον βοήθειες, φυσικά έρχονται και από άλλες πλευρές του πολιτικού συστήματος, όπως από την Φώφη Γεννηματά που δήλωσε προ τριημέρου ότι «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε ένα “θερμό” επεισόδιο με την Τουρκία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κ.Μητσοτάκης γοητευμένος από την «επίλυση» του Σκοπιανού από τον Α.Τσίπρα, φαίνεται ότι έχει βαλθεί να τον ξεπεράσει με την «επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών»