Παπουτσάνης: Δίνει την δική του μάχη απέναντι στον COVID-19 (28/3)

Αναμφισβήτητα, η πρωτόγνωρη κρίση και πρόκληση λόγω του που επηρεάζει ολόκληρο τον πλανήτη, εκτιμάται ότι θα έχει αντίκτυπο στις καταναλωτικές συνήθειες και τη ζήτηση σε ορισμένους κλάδους παραγωγής.

  • Αν και οι όποιες προβλέψεις για την Παπουτσάνης υπόκεινται σε υψηλό βαθμό αβεβαιότητας, καθώς δεν είναι εφικτό να ποσοτικοποιηθούν σε επίπεδο έτους, παρατίθενται πληροφορίες για την έως τώρα επίδραση σε:

Επώνυμα προϊόντα: Η ζήτηση στη συγκεκριμένη κατηγορία στο εσωτερικό της χώρας έχει ενισχυθεί σημαντικά, καθώς η εταιρία δραστηριοποιείται στον κλάδο των προϊόντων προσωπικής υγιεινής.

Ξενοδοχειακά προϊόντα: Η κατηγορία αυτή ακολουθεί την πορεία του τουρισμού με αποτέλεσμα η ζήτηση, κυρίως στο εσωτερικό της χώρας, να έχει μειωθεί. Το τελικό εύρος της επίδρασης στις πωλήσεις στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, είναι άμεσα συνυφασμένο με τη διάρκεια της κρίσης και κατ’ επέκταση την εξέλιξη του τουρισμού τη χρονιά που διανύουμε. Αντίστοιχα, για το εξωτερικό, η επίδραση αναμένεται να είναι κάπως πιο περιορισμένη.

Προϊόντα τρίτων (βιομηχανικές πωλήσεις, ιδιωτική ετικέτα): Η ζήτηση σε αυτή την κατηγορία έχει ενισχυθεί σημαντικά, τόσο από την εγχώρια αγορά όσο και από χώρες του εξωτερικού, δεδομένου ότι αφορά προϊόντα προσωπικής υγιεινής.

Βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών: Η κατηγορία αυτή έχει επηρεαστεί επίσης θετικά, καθώς αφορά βιομηχανικό προϊόν που χρησιμοποιείται για την παραγωγή σαπώνων.

Παπουτσάνης Προϊόντα Περιποίησης | Papoutsanis

Δεδομένης της ξαφνικής αύξησης των πωλήσεων σε κρεμοσάπουνο και στερεό σαπούνι, η εταιρία έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα και έχει αυξήσει την παραγωγή της, ώστε να εξασφαλιστεί η σχετική επάρκεια των προϊόντων. Όντας η μόνη μεγάλη, καθετοποιημένη εταιρεία παραγωγής σαπουνιού στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, ανταποκρίνεται επιτυχώς στις ξαφνικές αυξήσεις στη ζήτηση που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού Covid-19 διαμορφώνει καθημερινά νέα δεδομένα σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, η Παπουτσάνης, θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος και να λειτουργεί με αυξημένο αίσθημα ευθύνης προκειμένου να συμβάλλει από την πλευρά της στην αντιμετώπιση της διασποράς του ιού, προστατεύοντας την υγεία των εργαζομένων της και των καταναλωτών με τα προϊόντα της αλλά και να εξασφαλίσει τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του εργοστασίου.

  • ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ: 1,4300
  • Κ/φση: 35,92 εκατ. ευρώ
  • ΓΔ: -22,82%
  • ΔΤΡ: -38%
  • FTSΕΜ: -33,71%
  • FTSE25: -28,75%
  • ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: +13,13%
  • ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ απέναντι σε υποτιμητικές κινήσεις και πολύ κακλά κάνει η διοίκηση και ο m/m της μετοχής του.
Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μετ%
7 ημερών 1,300 1,490 -0,69
30 ημερών 0,960 1,590 -5,61
3 μηνών 0,960 1,740 -12,27
6 μηνών 0,960 1,790 -2,72
12 μηνών 0,960 1,850 13,13
  • Βαγγ. Δημ.