Πάνω από 10.000 νέες εταιρείες Blockchain φέτος στην Κίνα (11.8.2020)

  • Πάνω από 10.000 νέες εταιρείες Blockchain φέτος στην Κίνα

Παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 σε πολλές από τις βιομηχανίες παγκοσμίως, ο τομέας blockchain στην Κίνα ανθεί. Σύμφωνα με αποκεντρωμένο πάροχο δεδομένων LongHash, περισσότερες από 10.000 νέες εταιρείες blockchain έχουν καταχωρηθεί στην Κίνα φέτος, πετυχαίνοντας το τρίτο υψηλότερο μέχρι στιγμής.
Η Κίνα είδε τη δημιουργία του μέγιστου αριθμού εταιρειών blockchain το 2018, αλλά με τον τρέχοντα ρυθμό ανάπτυξης, ο αριθμός των νέων εγγεγραμμένων εταιρειών θα ξεπεράσει εκείνου του έτους.

Συνολικά, υπάρχουν τώρα 84.410 εγγεγραμμένες εταιρείες blockchain στην Κίνα, από τις οποίες, μόνο 29.340 λειτουργούν. Οι περισσότερες από αυτές τις νεοσύστατες επιχειρήσεις συγκεντρώνονται στη νοτιοανατολική επαρχία της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, ακολουθώντας τη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν.

Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από αυτές τις νεοσύστατες εταιρείες μπλοκ αλυσίδας είχαν δημιουργηθεί με μικρό κεφάλαιο καθώς η έκθεση υπογράμμισε ότι είχαν εγγραφεί μόνο με 5.000 γιουάν (περίπου 717 $). Μερικές από αυτές τις νεοσύστατες εταιρείες, ωστόσο, έχουν εγγεγραμμένο κεφάλαιο άνω των 50.000 γιουάν (7.175 $).

Αν και η Κίνα απαγόρευσε την εμπορία κρυπτονομισμάτων και την αρχική προσφορά νομισμάτων το 2017, η βιομηχανία blockchain δεν έδειξε σημάδια επιβράδυνσης, αντιθέτως, επεκτάθηκε σημαντικά.

Η κινεζική κυβέρνηση εξορθολογίζει επίσης τους κανονισμούς γύρω από τη δεκαετία του κλάδου, όπως νωρίτερα φέτος, το συνέδριο εξέτασε το εξειδικευμένο ταμείο ανάπτυξης blockchain που πρότεινε να ενθαρρύνει την καινοτομία blockchain, να αναπτύξει μια ποικιλία επιχειρήσεων blockchain και να καλλιεργήσει διάφορα blockchain «unicorns».

Η χώρα αναγνώρισε επίσης 224 έργα blockchain που περιελάμβαναν μερικούς από τους τεχνολογικούς γίγαντες όπως ο Baidu και ο Walmart. Η κεντρική τράπεζα της χώρας ωθεί επίσης την έναρξη του ψηφιακού γιουάν και ασχολείται με μερικά άλλα έργα που βασίζονται σε blockchain.

ΔΑΝΑΗ ΓΚΟΛΙΑ