Πανελλήνιες: Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕ.Λ. – Δείτε τα θέματα

Συνεχίζονται σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους αποφοίτους των ΓΕ.Λ., οι οποίοι εξετάζοντα σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών

Τα θέματα των Μαθηματικών

Τα θέματα της Βιολογίας

Αύριο Τρίτη οι υποψήφιοι των ΕΠΑ.Λ. εξετάζοντα σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΓΕ.Λ. εξετάζονται σε Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική και ολοκληρώνουν τα εξεταζόμενα μαθήματα την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, με Ιστορία, Φυσική, Οικονομία.

Οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ. τελειώνουν με τις εξετάσεις στις 17 Ιουνίου. Ακολουθούν τα Ειδικά Μαθήματα 18-30 Ιουνίου, τόσο για τους υποψηφίους των ΓΕ.Λ, όσο και των ΕΠΑ.Λ.

Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ, κάτι που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε διαφορές στον υπολογισμό των μορίων.

Οι εισακτέοι στα ΑΕΙ φέτος είναι 68.394, περίπου 10% λιγότεροι από πέρσι (77.415), ενώ στο νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων σε στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές και λιμενικές σχολές, καθώς και στο Εμπορικό Ναυτικό.