Παναγιωτάκης: Υπάρχει ενδιαφέρον από την ελληνική βιομηχανία για το 40% της ΔΕΗ

Πρόσκληση στην ελληνική βιομηχανία να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για την πώληση του λιγνίτη, απηύθυνε και πάλι χθες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Μανόλης Παναγιωτάκης. Το στέλεχος της Επιχείρησης, επανέλαβε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να πειστεί η βιομηχανία για τα οφέλη του διαγωνισμού, επισημαίνοντας ότι σε λίγο διάστημα η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να προσφέρει φθηνότερη ενέργεια στους πελάτες της. Όπως είπε στο κάλεσμα της ΔΕΗ έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον δύο με τρεις μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες. «Σε αυτές, και σε όσες άλλες προσέλθουν, θα παρουσιάσουμε όλα τα στοιχεία και θα αναλύσουμε τα οφέλη, μιας τέτοιας επένδυσης», τόνισε από το βήμα του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ενέργεια της Ελληνικής Δεξαμενής Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ).

Στη σκιά της αναβολής του διοικητικού συμβουλίου από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, ο κ. Παναγιωτάκης αναφέρθηκε  και στους εργαζόμενους στις λιγνιτικές μονάδες της Μεγαλόπολης και της Φλώρινας. Σύμφωνα με το όσα δήλωσε και οι 1.500 εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στους νέους ιδιοκτήτες. Θα παραμείνουν περίπου 40 με 50 διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν χρήση ενός πολύ περιορισμένου προγράμματος εθελουσίας εξόδου ή θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις.

Ο νόμος για την πώληση του λιγνιτικού πακέτου της ΔΕΗ προβλέπει, για έξι χρόνια μετά την πώληση, απαγόρευση απόλυσης του προσωπικού, το οποίο θα μεταφερθεί στις νέες εταιρείες των ιδιωτών. Ο κ. Παναγιωτάκης, επανέλαβε χθες ότι θα πάνε με όλα τους τα εργασιακά δικαιώματα, οπότε εάν απολυθούν στην εξαετία θα πρέπει να πάρουν και την αποζημίωσή τους.  Η προκήρυξη του διαγωνισμού αναμένεται να γίνει στα τέλη Ιουνίου.

Print Friendly, PDF & Email