Πακιστάν: Τέσσερις νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας από γυναίκα καμικάζι

Τέσσερις άνθρωποι -εκ των οποίων τρεις Κινέζοι- σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας από γυναίκα-καμικάζι, μέλος αυτονομιστικού κινήματος του Βελουχιστάν (Μπαλουτσιστάν), στο Καράτσι, στο νότιο Πακιστάν, σύμφωνα με την αστυνομία και την οργάνωση αυτή.

Ο Στρατός για την Απελευθέρωση του Βελουχιστάν (BLA) «αποδέχεται την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας» που έθεσε στο στόχαστρο ένα μικρό λεωφορείο κοντά σε κινεζικό ινστιτούτο που συνδέεται με το πανεπιστήμιο του Καράτσι, ανέφερε η οργάνωση στο Telegram.

O BLA, ο οποίος έχει κάνει αρκετές σημαντικές επιθέσεις εναντίον κινεζικών συμφερόντων στο Πακιστάν, διευκρίνισε ότι είναι η πρώτη αποστολή αυτοκτονίας από γυναίκα.

«Οι προκαταρκτικές εξετάσεις δείχνουν ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας, όμως η ομάδα των πυροτεχνουργών μας έχει φτάσει επί τόπου και συλλέγει δείγματα από την έκρηξη» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός της αστυνομίας του Καράτσι Γκιουλάμ Ναμπί Μέμον, δίνοντας τον απολογισμό των τεσσάρων θανάτων.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τρεις από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν είχαν κινεζική υπηκοότητα.

Η ασφάλεια των Κινέζων υπαλλήλων, που εργάζονται σε διάφορα σχέδια υποδομών στο Πακιστάν, απασχολεί εδώ και καιρό το Πεκίνο, το οποίο έχει επενδύσει δισ. δολάρια τα τελευταία χρόνια στη χώρα αυτή.

Τα σχέδια που χρηματοδοτούνται από την Κίνα προκαλούν συχνά έντονη δυσφορία στο Πακιστάν, ιδιαίτερα σε αυτονομιστικές οργανώσεις του Βελουχιστάν, που εκτιμούν πως ο τοπικός πληθυσμός δεν έχει κανένα όφελος, καθώς η πλειονότητα των θέσεων εργασίας επιστρέφει στους Κινέζους.