Π. Σταμπουλίδης: Ικανοποιητική η εικόνα της αγοράς τις δύο πρώτες μέρες της επαναλειτουργίας της

Τηλεδιάσκεψη με τους υπεύθυνους των χιονοδρομικών κέντρων είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, οποίος μίλησε στο ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ και τόνισε ότι στην περίπτωση αυτή έχουμε να κάνουμε με τον παράγοντα του χρόνου, καθώς τα χιονοδρομικά δουλεύουν συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Μάλιστα, σημείωσε ότι θα μπορούσε να εξεταστεί μαζί με το άνοιγμα των χιονοδρομικών και το άνοιγμα των χώρων ενοικίασης στολών, με την είσοδο ατόμων με βάση τα τετραγωνικά μέτρα.

Πώς λειτούργησε η αγορά

«Εντυπωσιακή» χαρακτήρισε την εικόνα της αγοράς τις δύο πρώτες μέρες της επαναλειτουργίας της ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμπουίδης ανέφερε ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο τζίρος έχει ξεπεράσει το 100% από πέρυσι, ενώ ο μέσος όρος της αύξησης του τζίρου είναι αυξημένος γύρω στο 35% συγκριτικά με πέρυσι.

«Αν συνεχίσουμε έτσι, τηρώντας τα μέτρα, κάνουμε όλοι μαζί προσπάθεια να κρατήσουμε την αγορά ανοιχτή» ξεκαθάρισε και χαρακτήρισε αυτήν την εβδομάδα «καθοριστική για τα επόμενα βήματά μας».

Δεν αναφέρθηκε σε δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν στο άνοιγμά τους, αλλά υπογράμμισε πως το υπουργείο Ανάπτυξης έχει έτοιμο σχέδιο, το οποίο θα προσκομίσει στην Επιτροπή.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση για μετακίνηση από νομό σε νομό» διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν διάφορες παράμετροι που «χτίζουν» μια απόφαση.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στην πορεία του εμβολιασμού των ηλικιωμένων και της παρακολούθησης των κρουσμάτων» επεσήμανε όιτ τόνισε ότι είναι νωρίς για να δίνονται μηνύματα για επιστροφή στην κανονικότητα. Διαβεβαίωσε δε πως υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης φοιτητών σε άλλο νομό ή και των γονιών τους, όταν υπάρχει ανάγκη, με το απαραίτητο πιστοποιητικό της εκάστοτε σχολής.

Ο γενικός γραμματείας έδωσε τέλος στα σενάρια για άμεση επαναλειτουργία της εστίασης, εξηγώντας εκ νέου ότι το πρόγραμμα επιδότησης για τις σόμπες εξωτερικού χώρου έχει αναδρομική ισχύ και καλύπτει δαπάνες του περασμένου Φεβρουαρίου, όμως «δεν έχει σχέση με το άνοιγμα της εστίασης».

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ να βρίσκονται στις επόμενες δραστηριότητες που θα επαναλειτουργήσουν, αναφέροντας ότι απασχολούν 20.000 εργαζομένους. Ο κ. Σταμπουλίδης έκανε λόγο για επίσκεψη με ραντεβού στα πρακτορεία, αναφέρθηκε στο σχέδιο ιχνηλάτησης που έχει καταρτίσει ο ΟΠΑΠ και ανακοίνωσε ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο που θα παραδοθεί στην Επιτροπή για την επαναλειτουργία.

Σε παρατήρηση σχετικά με προσαύξηση σε πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για μη χρήση μάσκας, εξήγησε ότι τα πρόστιμα που αφορούν σε παραβάσεις των μέτρων για τον κορωνοϊό δεν διαφέρουν από τα υπόλοιπα διοικητικά πρόστιμα.

Αναφορικά με τη δίωρη διορία για ψώνια και την εφαρμογή του μέτρου για άτομα με κινητικά προβλήματα, εκτίμησε πως «υπάρχει ανοχή από τις ελεγκτικές Αρχές σε ειδικές περιπτώσεις». «Πάμε πολύ μελετημένα, θέλουμε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη από όλα τα μέρη και φυσικά να ελέγχουμε την πανδημία» κατέληξε ο γενικός γραμματέας.