Π. Σκουρλέτης: «Κυβέρνηση – θεατής της αγωνίας χιλιάδων πολιτών χωρίς νερό και ρεύμα»

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες μετά το πέρασμα της «Μήδειας», λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πάνος Σκουρλέτης.

«Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες υφίστανται τις συνέπειες της επικοινωνιακής φούσκας του επιτελικού κράτους, καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο να μένουν για τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα 250.000 νοικοκυριά, λόγω καιρικών φαινομένων για τα οποία υπήρχε έγκαιρη και ακριβής πρόγνωση. Σε κάθε περίπτωση, στα δύσκολα είναι που δοκιμάζονται οι υποδομές και αξιολογούνται οι μηχανισμοί άμυνας της Πολιτείας» επισημαίνει ο κ. Σκουρλέτης και προσθέτει: «Το τελευταίο διάστημα ακούσαμε πολλά μεγάλα λόγια για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, εκ του αποτελέσματος, η κυβέρνηση απέδειξε πως η προτεραιότητά της είναι η απαξίωση του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και η αύξηση των τιμολογίων, ίσως γιατί έτσι διευκολύνεται η ιδιωτικοποίησή του».

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ο ΔΕΔΔΗΕ της κυβέρνησης των “αρίστων” υποφέρει σήμερα από έλλειψη προσωπικού και, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των τεχνικών του, αδυνατεί να διορθώσει τις βλάβες στον αναγκαίο χρόνο. Παράλληλα, αποδεικνύεται η αδυναμία συντονισμού για τη συνδρομή της πολιτικής προστασίας. Απέναντι στην αγωνία του κόσμου βλέπουμε και πάλι την επικοινωνία».

«Η κυβέρνηση μπορεί να είναι αποτελεσματική μόνο στις προληπτικές απαγορεύσεις, όπως αποδεικνύεται και στην περίπτωση των εθνικών οδών. Όταν σε όλη την Ευρώπη ο αγώνας γίνεται για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, εδώ το επιτελικό κράτος τους κλείνει απαλλάσσοντας τους ακριβοπληρωμένους παραχωρησιούχους από τις δικές τους ευθύνες. Ας ελπίσουμε ο καιρός να βελτιωθεί γρήγορα, γιατί όσον αφορά τη κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Τουλάχιστον θα αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους;» καταλήγει η ανακοινωση του κυρίου Σκουρλέτη.