Ουκρανία: Βρέθηκε νεκρός ο μικρός Σάσα

  • Ο πόλεμος έδειξε για μια ακόμη φορά το φρικτό του πρόσωπο. Ο μικρούλης Σάσα Γιάνκο, το παιδί με τα πανέξυπνα μάτια και το γλυκύτατο προσωπάκι που είχε χαθεί από τις 10 Μαρτίου, βρέθηκε νεκρό.

Την ανακοίνωση του θλιβερού νέου έκανε με μια λιτή ανακοίνωση γεμάτη πόνο η μητέρα του παιδιού, η οποία έγραψε στο facebook: «Σήμερα βρήκαμε το πτώμα του Σάσα. Ευχαριστώ όλους όσους πίστεψαν, όσους βοήθησαν στην αναζήτηση, ευχαριστώ όλους για τις προσευχές και την πίστη σας, σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας. Χάρη σε εσάς, ο γιος μου με συνάντησε. Ο Σάσα, ο μικρός μας άγγελος είναι ήδη στον ουρανό! Σήμερα η ψυχή του βρήκε γαλήνη…»

  • Όλα ξεκινήσαν όταν η γιαγιά του Ζόγια, 60 χρονών που έμεναν μαζί, αφού ο μπαμπάς του πολεμούσε στο μέτωπο και η μαμά του η Άννα έμεινε στην πόλη, το είχε πάρει από το χεράκι και έτρεχαν στα δάση στο Βισχορόντ στην Ουκρανία για να γλιτώσουν από τα ρωσικά στρατεύματα.
Όταν έφτασαν στον Δνείπερο βρήκαν μια βάρκα, όμως στη μέση του ποταμού, η βάρκα ανατράπηκε. Πνίγηκαν όλοι. Τα πτώματα τους όμως δεν βρέθηκαν και ο Σάσα είχε θεωρηθεί αγνοούμενος από τις 10 Μαρτίου.
  • Η μητέρα του  Άννα δημοσίευσε παντού φωτογραφίες του Σάσα για να προσπαθήσει να τον εντοπίσει, ενώ και οι συνοριοφύλακες ενημερώθηκαν να προσέχουν για οποιοδήποτε αγόρι που μπορεί να του μοιάζει.

Ακόμη και το «Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ στην Ελλάδα ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του Σάσα, από τον συνεργαζόμενο φορέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe – ΜCE), έχει ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση όλων για την αποφυγή εξαφανίσεων Ουκρανών πολιτών, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να προστατευθούν, διασχίζουν Ευρωπαϊκά κράτη και μη. Η αναδημοσίευση της φωτογραφία του ανήλικου Alexander Shasha (ον.) Zdanovych Yakhno (επ). αποσκοπεί στην συνδρομή όλων μας για τον άμεσο εντοπισμό του» έγραφε η ανακοίνωση.

Click to Hide Advanced Floating Content