Ουκρανία: Πυρά δέχθηκε όχημα δημοσιογράφων της Bild – Ανάμεσά τους Έλληνας φωτορεπόρτερ

Στο Λυσιχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία βρίσκεται ο Γιώργος Μουτάφης μαζί με τους συναδέλφους του Πολ Ροζενχάιμερ Βαντίμ Μοισένκο για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας Bild. Όπως έγινε γνωστό το όχημα στο οποίο επέβαιναν δέχτηκε επίθεση αλλά όπως αναφέρει η εφημερίδα και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους και δεν έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με την Bild, οι τρεις άνδρες επιχειρούσαν να απομακρυνθούν από την εν λόγω πόλη, η οποία είναι περικυκλωμένη από ρωσικές δυνάμεις. Ένα από τα τζάμια του αυτοκινήτου διαλύθηκε από το ωστικό κύμα των εκρήξεων.

Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται τόσο κοντά στην πόλη Λυσιχάνσκ που οι δημοσιογράφοι που θέλουν να κάνουν ρεπορτάζ, καθώς και οι άμαχοι αλλά και ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιούν έναν συγκεκριμένο δρόμο για να φύγουν.

Δεν είναι σαφές αν οι δημοσιογράφοι αποτέλεσαν στόχο. Ο δρόμος από και προς το Λυσιχάνσκ  έχει γίνει στόχος επανειλημμένων επιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες. Ένας Γάλλος δημοσιογράφος σκοτώθηκε από βομβαρδισμό κοντά στο Λυσιχάνσκ πριν από δύο εβδομάδες.

Ο Πολ Ροζενχάιμερ σημειώνει ότι «η επίθεση δείχνει για άλλη μια φορά ότι ο ρωσικός στρατός δεν κάνει καμία διάκριση μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών στόχων, αλλά απλά βομβαρδίζει τα πάντα», ενώ ο Γιώργος Μουτάφης ανέβασε μια φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Facebook με όσα αντίκρυσαν πριν φύγουν από το Λυσιχάνσκ.