Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από ρωσική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν από ρωσική επίθεση με ρουκέτες νωρίτερα σήμερα στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία της χώρας.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, ο οποίος χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές που βομβαρδίζονται από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Αστυνομικοί και διασώστες που εργάζονται στο σημείο λένε ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν» τόνισε σε ανάρτηση του ο κυβερνήτης του Ντονέτσκ Πάμπλο Κιριλένκο, προσθέτοντας: «Κατά τη διάρκεια της πυραυλικής επίθεσης στον σταθμό βρίσκονταν χιλιάδες άνθρωποι, καθώς εξελίσσεται η εκκένωση κατοίκων της περιοχής του Ντονέτσκ προς ασφαλέστερες περιοχές της Ουκρανίας».

Ο Κιριλένκο τονίζει ότι «οι Ρώσοι ήξεραν καλά πού στοχεύουν και τι θέλουν: θέλουν να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερους ειρηνικούς ανθρώπους ομήρους, θέλουν να καταστρέψουν ό,τι ουκρανικό. Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι χώρα μη ανθρώπων και εγκληματιών. Το κακό πρέπει να σταματήσει και πρέπει να τιμωρηθεί».

Ο Κιριλένκο συνοδεύει την ανάρτηση του με φωτογραφίες από το σημείο όπου απεικονίζονται πολλοί νεκροί και τραυματίες.